Čupr opět navýšil svůj podíl v Rohlíku

Tomáš Čupr

Tomáš Čupr Zdroj: Tomáš Čupr

Podnikatel Tomáš Čupr
Podnikatel Tomáš Čupr
Podnikatel Tomáš Čupr
Rohlík.cz
5
Fotogalerie

Podnikatel Tomáš Čupr oznámil, že navýšil svůj podíl v provozovateli internetové prodejny potravin Rohlík.cz z 30 procent na většinových 59,82 procenta. Napsal to na svém twitterovém účtu a informaci na dotaz E15 potvrdil. Podíl plánuji ještě navyšovat. Naší vizí je mít v každé zemi velikost řetězců," uvedl Čupr. 

Převod akcií bude účinný až po zaplacení všech zbývajících částek. Příští rok máme za cíl obrat ve výši pět miliard korun a expandovat do zahraničí. Díky skvělé službě umíme růst rychle," sdělil dále Čupr. Důvodem úsilí o velký rozmach Rohlíku je podle něj snaha o opravdu pozitivní vliv na to, jak se velká část spotřebitelů stravuje.

Službu Rohlík.cz provozuje společnost Velká Pecka. Majoritním akcionářem e-shopu se Čupr stal již loni v prosinci, kdy navýšil svůj podíl o 15 procent skrze společnost Rohlik.cz Investments, v níž je Čupr jediným akcionářem. Tehdy akcie získal od investiční společnosti Enern Chili, za 186,65 milionu korun. Při této příležitosti zároveň uvedl, že se i v průběhu letošího roku dají očekávat další odkupy a změny vlastnických podílů.