Do bývalého klubu Bunkr se stěhují strážníci

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Z bývalého pražského rockového klubu Bunkr, který v 90. letech patřil ke kultovním centrům pražské hudební scény, je služebna pro městské strážníky.

Rekonstrukce prostor, které musel nájemce klubu kvůli stížnostem obyvatel před lety vyklidit přišla na 35 milionů korun, z toho 25 milionů zaplatila Praha 1 a deset milionů přispěl magistrát. Kromě zázemí pro městské policisty je v suterénu i tělocvična, která bude sloužit nejen strážníkům, ale také veřejnosti. Po 16 letech od uzavření bude objekt v Lodecké ulici v Praze 1 otevřen v pondělí.

Rekonstrukce bývalého protileteckého krytu, kde na konci minulého století fungoval hudební podnik, trvala půl roku. Městská policie by měla v nových prostorách pořádat také přednášky nebo bezplatné kurzy sebeobrany.

Hudební klub Bunkr byl v Lodecké ulici otevřen v roce 1991. Časem ale nastaly problémy s hlukem a drogami a v roce 1997 byl klub uzavřen, což tehdy vyvolalo vlnu protestů fanoušků a hudebníků.

Městské části se dlouho nedařilo najít pro objekt jiné využití, uvažovalo se například o zřízení kina a divadélka pro děti nebo cukrárny a kavárny pro dospělé. O využití Bunkru coby zázemí pro strážníky bylo rozhodnuto v dubnu 2009. Opravy se ale protáhly, veřejná soutěž na stavební úpravy se totiž musela kvůli pochybení opakovat.