Exšéf protikorupční policie Komárek má místo na prezidiu

Milan Komárek

Milan Komárek Zdroj: ctk

Bývalý šéf protikorupční policie Milan Komárek získal místo na policejním prezidiu. Stal se náměstkem ředitele Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. Z vedení Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Komárek odešel ke konci července.

„Bude mít na starosti problematiku internetové kriminality a analytické činnosti,“ řekla serveru aktuálně.cz mluvčí prezidia Jana Macalíková. Podobné budoucí zařazení Komárka v červenci zmínil ministr vnitra Milan Chovanec.

Komárek se stal ředitelem protikorupční policie loni v červnu. Jeho odchod z funkce s odkazem na osobní důvody oznámil koncem července policejní prezident Tomáš Tuhý. Komárek se k důvodům podle serveru nechce vyjadřovat. Útvar od té doby dočasně vede jeho náměstek Jaroslav Vild.

Před nástupem k protikorupční polici Komárek působil jako náměstek krajského policejního ředitele ve Středočeském kraji. Protikorupční policie loni předala žalobcům návrh na podání obžaloby například v kauzách Promopro, nákupu vozů Tatra pro českou armádu, údajně zmanipulovaných zakázek kolem bývalého hejtmana Davida Ratha či v případu náměstka ministerstva práce Vladimíra Šišky a exředitele IT odboru Milana Hojera.