Fischer míří do plynárenské CE Group. Její spoluvlastník mu pomáhal s dluhy

Jan Fischer

Jan Fischer Zdroj: Profimedia

Neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Fischer bude pracovat v energetické skupině CE Group. Bude zde zodpovídat za strategické řízení projektů energetického komplexu Rožná a chystaného vysokotlakého plynovodu Mozart. Řekla to mluvčí CE Group Janette Jeřábková.

Že nejde o náhodnou spolupráci společnosti CE Group a bývalého kandidáta na prezidenta dokazuje postava spoluvlastníka firmy a Fischerova známého Ladislava Drába. Ten bývalému premiérovi podle deníku Dnes v dubnu letošního roku daroval 2,9 milionu korun na úhradu dluhu, který mu zůstal po neúspěšné prezidentské kampani.

Dráb, který je též předsedou představenstva CE Group, popřál Fischerovi úspěch do nové práce. „Podporoval jsem Jana Fischera v prezidentské volbě a jsem rád, že se teď stává mým kolegou. Vážím si jeho schopností i zásadových postojů a přeji mu mnoho úspěchů v nové práci,“ pověděl Dráb.

„Možnost pracovat v energetice mě oslovila ze všech zvažovaných nabídek nejvíc. CE Group je mladá, dynamická společnost a svými zkušenostmi chci přispět k jejímu dalšímu rozvoji,“ uvedl k nové práci Fischer.

Současná podoba uskupení CE Group se začala formovat v roce 2002 založením společnosti Česká energie. Následovaly firmy Česká plynárenská, České plynovody a GSCeP.

CE Group pokračuje v průzkumných pracích na projektu superrychlého podzemního zásobníku zemního plynu v lokalitě uranového dolu Rožná na Vysočině. Jeho dokončení se předpokládá v horizontu pěti až šesti let.