Fischer: Nervózní nejsem, nepřijel jsem skládat zkoušku

Jan Fischer

Jan Fischer Zdroj: Michal Tomes

Krátce po druhé hodině přijel sledovat do jedné z pražských restaurací sčítání výsledků první přímé volby prezidenta České republiky za doprovodu manželky a svého syna prezidentský kandidát Jan Fischer. „Věřím v dobrý výsledek, nervózní nejsem. Nepřijel jsem skládat zkoušku,“ uvedl.

Na otázku, jak odhaduje, že dnes prezidentská volba procentuálně dopadne, konstatoval, že je statistik a ne prognostik. „Prognózovat nebudu, prognostik je někdo jiný,“ neodpustil si narážku na jednoho z protivníků Miloše Zemana.

A koho by si v případě svého úspěchu a postupu do druhého kola vybral za soka? „Pokud by platily dosavadní průzkumy, bude to Miloš Zeman, vybírat si nebudu,“ poznamenal Jan Fischer. Fischer také v případě dnešního úspěchu nechystá žádné bujaré oslavy a chce se i nadále věnovat kampani. „Na relaxování by to nebylo. Kampaň jede dál,“ sdělil. Pro dobrý výsledek prý Fischer udělal vše.

Prezidentského kandidáta dnes podporuje při sledování výsledků také jeho manželka Dana Fischerová a syn. „Manželka je člověk, který znervózní mnohem později než já,“ pousmál se Fischer a ocitoval hraběte Monte Christa: „Nezbývá, než jen čekat a doufat.“ Fischerův optimismus během průběžného sčítání hlasů pohasínal. Třetí místo okomentoval slovy, že ještě není vše sečteno. „Budeme muset přijmout realitu.“

Čtěte také:

Češi v USA a Kanadě měli o volby jen malý zájem

Prezidentská volba ŽIVĚ na E15.cz

Sledujte aktuální vývoj, první odhady a reakce v přímém přenosu, který poběží až do sobotní půlnoci: