HB Reavis otevře v centru Prahy sdílené kanceláře

Vizualizace HubHub v Praze

Vizualizace HubHub v Praze Zdroj: HubHub

Vizualizace HubHub v Praze
Vizualizace HubHub v Praze
Natália a Andrej Kiskovi
Na Příkopech 14
5
Fotogalerie

Poblíž Václavského náměstí v Praze vzniká nové coworkingové centrum developerské společnosti HB Reavis. Pražské centrum HubHub bude prvním takovým centrem HB Reavis v České republice a třetím v Evropě, po Bratislavě a Varšavě. Manažerem projektu HubHub je dcera slovenského prezidenta Natálie Kisková.

HubHub se otevře v létě v ulici Na Příkopě ve stejné budově, kde sídlí mimo jiné i hračkářství Hamleys. Na celkové ploše dvou tisíc metrů čtverečních nabídne více než 250 pracovních míst, prostor pro workshopy, terasu, kuchyňky či herní zóny. 

Interiér centra navrhlo Studio Perspektiv. „Nevytváříme jen prostor pro komunitu mladých podnikatelů a jejich nápady, ale i místo, kde se setkávají inspirativní lidé a talenty. Naším cílem je propojovat startupy a zavedené firmy, které se chtějí více přiblížit inovativním nápadům a myšlenkám, a podporovat jejich spolupráci,“ říká Kisková.

"Už nyní jednáme o dalších atraktivních lokalitách. Do konce roku otevřeme HubHub ještě i v Paláci ARA opět v centru města,“ dodává Petr Herman, ředitel HB Reavis pro Českou republiku.

Sdílené pracovní prostory nabízejí v Praze už nyní také centra Opero nebo Impact Hub. „Coworking je silný trend, ale samozřejmě se hodně odvíjí od lokality, protože je to do značné míry trend, který je spojený s růstem nebo s popularitou práce na volné noze, případně volnějších pracovních úvazků,“ uvedl dříve pro Blesk.cz zakladatel webu Navolnénoze.cz Roman Vlach.

Podle odborníků se ale obecně stává stále atraktivnějším také mimopražský trh s klasickými kancelářemi. „Očekáváme, že po roce 2020 mohou mít Brno a Ostrava až jeden milion metrů čtverečních kancelářských ploch. Vznikají zde velké příležitosti nejen pro sektor kanceláří, ale potažmo i pro další služby, jako jsou správa objektů, projektový management či investiční poradenství,“ sdělil pro E15 Lukáš Netolický, vedoucí regionálních trhů v poradenské společnosti Cushman & Wakefield.

* V původní verzi článku jsme mylně uvedli, že manažerkou centra bude manželka slovenského prezidenta Andreje Kisky. Za tuto chybu se omlouváme.