Hulinský končí, sám navrhl svůj odchod

Petr Hulínský, ČSSD

Petr Hulínský, ČSSD Zdroj: mediafax

Předseda pražské organizace ČSSD Petr Hulinský složí svou funkci, člověka, který ho bude prozatím zastupovat, bude strana vybírat příští týden. Rezignaci dnes doporučilo Hulinskému grémium ČSSD, kvůli kauze kolem údajných manipulací s dary městských firem pro postižené.

Hulinský uvedl, že svoji rezignaci nabídl jako možnost řešení, jak zklidnit situaci v pražské ČSSD. „Tento můj návrh vycházel také z předchozích jednání s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou a statutárním místopředsedou Michalem Haškem a byl také projednán na předsednictvu krajského výkonného výboru,“ dodal Hulinský. Místopředseda pražské ČSSD Miroslav Poche řekl, že tento návrh nabídli představitelé pražských sociálních demokratů Sobotkovi už ve čtvrtek.

Zástupci pražské ODS odchod Hulinského nechtěli příliš komentovat. „Je to vnitrostranická záležitost ČSSD,“ uvedl šéf ODS v Praze Boris Šťastný, který s Hulinským před rokem spoluvytvářel koalici občanských a sociálních demokratů na pražské radnici.

Vedení ČSSD dnes také doporučilo pražské organizaci, aby připravila plán, jak posílit před volbami. Pražská ČSSD by podle Sobotky měla zvážit uspořádání krajské konference v dřívějším termínu.

„Pražská organizace musí udělat vše pro to, aby se ČSSD v hlavním městě stala důvěryhodnou stranou. Začíná pro ni nové období,“ říkal po jednání grémia.

Grémium také doporučilo klubu zastupitelů za sociální demokracii v zastupitelstvu hlavního města Prahy provést změny ve vedení klubu. Sociální demokraté se usnesli i na tom, že by jednotliví přestavitelé strany měli vnitrostranické problémy řešit na půdě ČSSD.