Kabrhel vyhrál v pokeru téměř 70 milionů, jen jednomu Čechovi se podařilo získat více

Martin Kabrhel

Martin Kabrhel Zdroj: Michael Tomeš

V přepočtu 67,8 milionu korun vyhrál v neděli v pokeru na evropském turnaji v Rozvadově na Tachovsku Čech Martin Kabrhel. Je to podle pořadatelů akce druhá nejvyšší česká výhra po 98 milionech, které v roce 2011 získal Martin Staszko na turnaji v Las Vegas. Kabrhel ale nynějším vítězstvím překonal Staszka na první příčce českého žebříčku celkových turnajových výher. Oznámil to mluvčí kasina King's Resort Rozvadov Jaroslav Holý, kde se turnaj konal. Kabrhel je ve světě pokeru známým jménem a rozhovor poskytl již dříve i deníku E15.
 

Z původních 95 registrovaných hráčů se ve finále turnaje Super High Roller WSOP Europe utkalo osm, kteří museli jako startovné dát asi 2,6 milionu korun. Kabrhel byl jediným českým účastníkem turnaje a ve finále bojoval mimo jiné s obhájcem loňského titulu Dominikem Nitschem z Německa a americkým držitelem titulu Hráč roku 2016 Davidem Petersem.

Nitsche ale Kabrhela nezastavil a český hráč si v závěrečném duelu poradil i s Petersem. „Je to mé největší vítězství, jsem velmi šťastný,“ uvedl Kabrhel. Finalisté si rozdělili více než 230 milionů korun. Druhou nejvyšší výhru získal po Kabrhelovi Peters, a to téměř 42 milionů.

Dosud nejvyšší jednotlivou výhru získal podle pořadatelů akce z českých hráčů Martin Staszko. V listopadu 2011 Staszko obsadil druhé místo ve finále Světové série v pokeru v Las Vegas, a vyhrál tak kolem 98 milionů korun. V součtu všech dosavadních výher ale nově vede Kabrhel s více než 159 miliony korun a Staszko je druhý se 143 miliony, uvedlo kasino King's Resort.