Lídrem zelených bude v Praze Liška

Ondřej Liška, šéf zelených

Ondřej Liška, šéf zelených Zdroj: ctk

Stranu zelených povede v Praze do sněmovních voleb její předseda Ondřej Liška. Rozhodli o tom členové strany na své krajské konferenci.

Na dalších místech kandidátky jsou místostarostka Prahy 2 Kateřina Jechová, právník Czeslaw Walek, zastupitelka Prahy 13 Zuzana Drhová, zastupitel Prahy 7 Ondřej Mirovský a zastupitelka Prahy 6 Petra Kolínská. ČTK to sdělil předseda pražských zelených Petr Štěpánek.

„Přicházíme před voliče s moderním programem a kandidátní listinou otevřenou nezávislým osobnostem podpořenou desítkami zastupitelů a místostarostů Strany zelených,“ uvedl ke svému zvolení Liška. Štěpánek k tomu doplnil, že zkušenost z komunální politiky má na 30 pražských kandidátů zelených. Zelení sestavily svou kandidátku v hlavním městě takzvaným zipovým způsobem, kdy se politici a političky střídají.

Liška se v boji o voliče v říjnových předčasných volbách utká mimo jiné s bývalou šéfkou Sněmovny Miroslavou Němcovou (ODS), šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem nebo kandidátem za ČSSD a odborářským předákem Jaroslavem Zavadilem. Lidovci v hlavním městě do voleb vyšlou bývalého ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů Daniela Hermana a komunisté Martu Semelovou.