Miliardový projekt Palmovka Open Park už má dokončenou hrubou stavbu

Palmovka Open Park

Palmovka Open Park Zdroj: čtk

Palmovka Open Park
Palmovka Open Park
Palmovka Open Park
Vizualizace Palmovka Open Park
Vizualizace Palmovka Open Park
13
Fotogalerie

Developerská společnost Metrostav Development dokončila hrubou stavbu kancelářského projektu Palmovka Open Park v Praze 8. První nájemce by měly kanceláře přivítat v polovině roku 2018. Celkové náklady budou činit téměř 1,5 miliardy korun.

Projekt tvoří tři budovy o celkové pronajímatelné ploše 25 500 metrů čtverečních, což je více než polovina rozlohy Václavského náměstí. Většina z toho připadá na kanceláře, menší část na maloobchodní prostory. Pod všemi budovami bude podzemní parkoviště s kapacitou 250 míst.

Součástí je také revitalizovaná hala původní strojírny Horák a Hlava, která je technickou kulturní památkou. "V tomto originálním industriálně řešeném prostoru plánujeme otevřít ve spolupráci se společností Perfect Canteen stravovací zařízení s kapacitou přibližně 200 míst," uvedla Jana Hüttelová, která v Metrostavu odpovídá za pronájem komerčních prostor.

Budovy staví podle návrhu ateliéru Aulík Fišer architekti stavební firma Metrostav. Práce začaly v červnu 2016. "Zatím máme pronajato 42 procent kancelářských ploch. Z aktuálních nájemců můžeme uvést například společnosti Lagardere Trevel Retail nebo Euler Hermes," doplnil ředitel developmentu v Metrostavu Development Petr Štyler. Součástí projektu je podle něj rovněž park, který ho propojí se stanicí metra Palmovka.

Metrostav Development vznikl v roce 2008 vyčleněním divize Development z Metrostavu a zastřešuje veškeré developerské aktivity skupiny. Za dobu své existence dokončil více než 2000 bytů v desítce projektů a několik administrativních budov. Prvním projektem v okolí Palmovky byl Palmovka Park 1 z roku 2001.

Firma vidí v této lokalitě velké možnosti. "Je to jedna z největších dopravních křižovatek v Praze, každou půlminutu tudy projede tramvaj, je tady stanice metra. Má podobný potenciál jako Anděl před 15 lety," dodal generální ředitel firmy Ondřej Buršík.