Vedle O2 areny vzniknou kanceláře za miliardu, projekt je od izraelských architektů mrakodrapů

Vizualizace kancelářského projektu, který vedle O2 areny v Praze 9 staví developeři Kaprain Group a Lighthouse Group.

Vizualizace kancelářského projektu, který vedle O2 areny v Praze 9 staví developeři Kaprain Group a Lighthouse Group. Zdroj: Kaprain Group/Lighthouse Group

U O2 areny v Praze 9 se staví kancelářská budova.
Developery administrativního komplexu u O2 areny jsou skupiny Kaprain a Lighthouse.
Investice do kanceláří v Praze 9 převýší jednu miliardu korun.
Stavební pozemek u O2 areny.
Kancelářské centrum u O2 areny staví firma Syner.
7
Fotogalerie

Parkoviště vedle nejmodernější víceúčelové haly haly v Praze se mění pod taktovkou izraelských architektů na administrativní centrum. Firmy se do něj začnou stěhovat za necelý rok a půl.

Nové kancelářské centrum v Praze-Vysočanech vele O2 areny bude stát v přepočtu více než jednu miliardu korun. Projekt, o němž jako první informoval server E15.cz, tam společně staví holding Kaprain investora Karla Pražáka a Lighthouse Group realitního byznysmena Tamira Wintersteina.

Podle informací E15.cz mají developeři již minimálně na část budovy nájemce. Majitelé to však zatím nekomentovali.


Blíží se prezidentské volby 2018. Kdo z devíti kandidátů na prezidenta zvítězí? Sledujte volební speciály s komentáři i okamžitými online výsledky. První kolo prezidentské volby 2018 se bude konat už 12. a 13. ledna. Pokud žádný kandidát nezíská dostatečnou převahu, druhé kolo prezidentských voleb 2018 se uskuteční o dva týdny později, 26. a 27. ledna.


Architekturu budovy vytváří projektanti z izraelského studia Moshe Tzur Architects. Mimo jiné mají za sebou výstavbu mrakodrapů v Tel Avivu a dalších izraelských městech.

„Naším cílem je poskytnout společnostem co nejlukrativnější kancelářské prostory,“ uvedl Karel Pražák.  Celkem 30 tisíc metrů čtverečních kanceláří buduje stavební firma Syner, inženýrem stavby je AED project. První nájemníci se budou moci stěhovat na jaře 2019.

„Lokalita Prahy 9 sice nepatří mezi ty nájemci prioritně vyhledávané, nicméně oblast kolem O2 areny nabízí mnoho. Dostatečnou občanskou vybavenost zajistí Galerie Harfa. Dostupnost lokality je výborná jak metrem, tak tramvajemi, a navíc nabízí i snadné napojení na příměstskou autobusovou síť a vlakové nádraží Libeň,“ komentovala lokalitu Radka Novak, šéfka kancelářského týmu v poradenské společnosti Cushman & Wakefield. Oblast je podle ní navíc pro firmy levnější než například Karlín.

Developer Tamir Winterstein není v lokalitě nováček. Jeho Lighthouse Group na pozemcích z druhé strany O2 areny postavila obchodní centrum Galerie Harfa a k ní přilehlé administrativní centrum. Oba projekty Winterstein po dokončení a pronajmutí prodal.