Ministerstvo dopravy zveřejnilo celé platy svých náměstků a ředitelů

ministr dopravy Pavel Dobeš (VV)

ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) Zdroj: Foto E15 Robert Zlatohlavek

Ministerstvo dopravy zveřejnilo platy svých náměstků a ředitelů včetně jejich osobního ohodnocení a příplatku za vedení. Uvedla to dnes Česká televize s tím, že úřad tak učinil poprvé a jen pro ČT. Přesnou výši odměn manažerů ale MD podle televize nadále tají.

Nejlépe placen je podle ČT náměstek pro oblast alternativního financování dopravní infrastruktury Petr Sedláček. Jeho tabulková mzda činí 33 810 korun, osobní ohodnocení 30 tisíc korun a příplatek za vedení 21 tisíc korun. Celkem tedy jeho hrubá mzda představuje 84 810 korun.

Zhruba stejně vysoký plat má podle ČT také náměstek pro Sekci ekonomiky a fondů EU Lukáš Hampl a náměstek v pozici státního tajemníka Daniel Bartek. Ten má ale jako jediný smluvní plat, uvedla Česká televize s tím, že další tři náměstci berou méně.

Tarifní platy svých náměstků a náměstků a ředitelů jednotlivých odborů zveřejnilo ministerstvo dopravy již na začátku srpna. Tehdy ale na webových stránkách ministerstva chyběla čísla o osobním ohodnocení a o příplatcích za vedení.Odměny prý nejvyšší úředníci ministerstva ze současného šéfa resortu Pavla Dobeše nebrali žádné. Česká televize ale zjistila, že od ledna jim Dobešův předchůdce vyplatil navíc ještě 670 tisíc korun.