Místo tiskárny budou na Smíchově byty za miliardu. Stavbu uspíší změna majitele

Stavební dělníci mají na pozemek mezi ulicemi Grafická a Kmochova v Praze 5 dorazit příští rok- (ilustrační foto)

Stavební dělníci mají na pozemek mezi ulicemi Grafická a Kmochova v Praze 5 dorazit příští rok- (ilustrační foto) Zdroj: Michael Tomeš_E15

Spolumajitel a šéf developerské skupiny Crestyl Omar Koleilat. Jeho společnost bude na Smíchově stavět spolu s developerem UBM.
Projekt UBM a Crestylu bude nedaleko kancelářské lokality Anděl. UBM už tam má s výstavbou rozsáhlé zkušenosti.
Kousek od projektu UBM a Crestyli staví kancelářské centrum SmíchOff skupina Penta.
Na dohled od projektu UBM a Crestylu již vzniká také kancelářský projekt Green Point.
Jeden z hlavních projektů Crestylu je kousek od Palmovky.
10
Fotogalerie

Celkem 160 bytů vznikne v Praze 5 na místě, kde kdysi byla tiskárna. Do projektu aktuálně vstoupili noví investoři.

Místo chátrající budovy bývalých tiskáren v Praze 5 začnou po letech čekání na jaře 2018 vyrůstat byty. Nastartovat developerský projekt pomohla změna majitele. Od řeckých investorů koupily areál i s přilehlým pozemkem developerské společnosti UBM Bohemia Development a Crestyl. Každá z nich má polovinu projektu. Celková investice bude 1,2 miliardy korun.

„Lokalitu pražského Smíchova dokonale známe, je domovem jednoho z našich největších projektů vůbec – komplexu Anděl City, který zahrnuje kanceláře, obchody, kino, hotel, ale právě i bydlení,“ uvedl Jan Zemánek, šéf české části UBM.

Na pozemku sevřeném ulicemi Grafická a Komchova vznikne kolem 160 bytů. V přízemí budou prostory pro obchody a služby. Projekt bude zahrnovat vlastní zahradu a střešní terasu.

Developeři aktuálně ladí detaily projektu. Vizualizace a konkrétní podobu záměru si zatím nechávají pro sebe. „Celý projekt detailně představíme začátkem příštího roku,“ dodal generální ředitel Crestylu Omar Koleilat.

Pro Crestyl a UBM není projekt v Praze 5 první spolupráce. Obě společnosti již společně stavěli v Libni poblíž Palmovky.

Původní řecký majitel projekt pojmenoval Bellevue Residence Grafická. Podle prvních plánů měla být výstavba hotová již v roce 2012. Kromě krize ale projekt zdržely i ekologické škody, které zbyly po tiskárně. Na projekt se podle informací deníku E15 dívala i skupina Penta, která hned vedle buduje kancelářské centrum.

UBM Bohemia Development je součástí rakouské skupiny UBM. Na českém trhu působí již čtvrt století. Kromě výstavby na Andělu společnost postavila také například krkonošský projekt Apartmány Medvědín.

Crestyl vedle výstavby projektu Dock u Vltavy poblíž Palmovky aktuálně připravuje velký projekt v centru Prahy. Zástavbou vnitrobloku vznikne nové propojení Václavského náměstí a ulic Na Příkopě, Jindřišská a Panská. Mimo jiné tam bude řada nových obchodů a kanceláří.