Skupina advokátů a poradců nakupuje reality. Chystá investice za miliardu

ICP Capital Partners plánuje nasypat do realit miliardu korun.

ICP Capital Partners plánuje nasypat do realit miliardu korun. Zdroj: ICP Capital Partners

Menší kancelářské centrum v ulici Na Rybníčku v centru Prahy je první realitní akvizicí ICP Capital Partners.
Menší kancelářské centrum v ulici Na Rybníčku v centru Prahy.
Do koncernu kolem ICP patří též výroba oken ve společnosti Vekra ze skupiny Window Holding.
Do koncernu kolem ICP patří též výroba oken ve společnosti Vekra ze skupiny Window Holding.
Do koncernu kolem ICP patří též výroba oken ve společnosti Vekra ze skupiny Window Holding.
6
Fotogalerie

Nový investor ICP Capital Partners začal nakupovat nemovitosti, které jsou nezajímavé pro velké a drahé pro malé hráče. První akvizici na cestě za miliardovým portfoliem už udělal.

Nová skupina ICP Capital Partners uskutečnila první akvizici v nemovitostech. Za zhruba 130 milionů korun koupila kancelářský objekt v centru Prahy v ulici Na Rybníčku. Cílem je investovat do realit kolem jedné miliardy korun. Podíly ve skupině mají přední postavy z advokacie a poradenství.

„Jde o projekt s nízkým rizikem a stabilní výnosností. Nyní vyhledáváme další obdobné příležitosti. Naším cílem je ve střednědobém horizontu vybudovat širší portfolio kvalitních administrativních budov,“ řekl k první akvizici zakládající partner skupiny Ondřej David. Ten je současně v čele advokátní kanceláře DBK Partners.

Kanceláře poblíž parku u kostela svatého Štěpána jsou kombinací historické budovy ze 17. století s moderní přístavbou. Objekt má užitnou plochu 2400 metrů čtverečních.

Na realitní akvizice má ICP Capital Partners 400 milionů korun. Ostatní kapitál hodlá doplnit hlavně z bankovních zdrojů.

Při akvizicích se ICP hodlá zaměřovat na budovy, které jsou pod rozlišovací úrovní velkých institucionálních investorů, ale současně jsou nedosažitelné pro malé fyzické investory. Kromě dobře pronajatých objektů typu budovy Na Rybníčku plánují nakupovat též starší kancelářské domy, které bude možné přebudovat na byty.

Kromě Ondřeje Davida z DBK Partners je součástí nové investiční struktury také například Marek Klaus. Ten získal rozsáhlé zkušeností z fúzí a akvizic v ČSOB, poději působil též v konzultantské firmě Deloitte. Další přední postavou skupiny je investiční manažer Jakub Gleta. Mimo jiné získal ostruhy v realitní společnosti Mint Investments.

ICP Capital Partners v současnosti dohromady se spřízněnými společnosti spravuje aktiva za stovky milionů korun. Do koncernu mimo jiné od roku 2015 patří největší výrobce oken Window Holding. Jeho součástí jsou značky Vekra a Otherm.