Na Zemanově vítězství sázkaři vydělali miliony

Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ctk

O tom, že se sázka na favorita vyplatí se přesvědčila řada tuzemských sázkařů. Vítězství favorita sázkových kanceláří Miloše Zemana v prezidentské volbě přineslo sázkařům miliony korun. Zástupci českých sázkových kanceláří potvrdili, že firmy na výhrách vyplatily více, než kolik vybraly na sázkách.

Prezidentské volby se staly tahákem i pro sázkaře a vsazené sumy šly do milionů. Přímá prezidentská volba byla podle sázkových kanceláří jednoznačně nejsázenější politickou událostí v historii. Sázkaři, kteří prosázeli několik desítek milionů korun, věřili v drtivé většině případů budoucímu vítězi Zemanovi. I proto museli bookmakeři změnit kurzy, protože po prvním kole favorizovali Schwarzenberga.

„Celkové tržby ze sázek na prezidentské volby u nás přesáhly 29 milionů korun. Protože lidé výsledek trefovali poměrně dobře, tak na výhrách vyplatíme zhruba o pět procent více, než jsme přijali,“ informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain a dodal, že se naplnilo základní sázkařské pravidlo, které tvrdí, že když vyhraje favorit, tak se radují hlavně sázkaři.

Stejně dopadl poměr sázek a výher i u Chance, kde lidé na prezidentské volby prosázeli přes tři miliony korun. „Na výhrách vyplatíme o trochu více, než jsme přijali,“ potvrdila mluvčí Chance Markéta Světlíková. O několik procent více vyplatí na výhrách také Sazka sázková kancelář, u které lidé na nového prezidenta vsadili celkem 2,1 milionu korun.

Zemanovo vítězství jistě potěšilo sázkaře ze severních Čech, který si na něj vsadil 1,03 milionu korun v kurzu 1,5:1. Inkasoval tak přes milion a půl. Ještě o něco více však získal jiný sázkař u Fortuny, a to 1,6 milionu korun. Na Zemana sice vsadil „jen“ půl milionu korun, ale učinil tak dlouho před prvním kolem, kdy bookmakeři na bývalého premiéra vypsali kurz 3,2:1.

Ještě více svůj vklad zúročil klient Sazky, který Zemana na svůj tiket napsal už v květnu minulého roku. „Za vsazených 9000 tak díky tehdejšímu kurzu 20:1 bude inkasovat 180 tisíc korun,“ poznamenal mluvčí Sazky sázkové kanceláře Václav Jalovecký.

Naopak nespokojený se svým tipem musí být sázející u Synotu, který na Schwarzenberga po prvním kole vsadil 730 tisíc korun. U stejné společnosti vsadil na neúspěšného finalistu 300 tisí korun také sázkař z Jaroměře. Stejně vysokou částku vsazenou na Schwarzenberga přijala také Fortuna.

U Chance bylo nejvyšší propadlou sázkou 150 tisíc korun na Jana Fischera, který neprošel přes první kolo. Naopak konto obohatí sázkař, který si u této sázkové kanceláře vsadil na Zemana 102 tisíce korun.