Pirátovi silnic Trpišovskému sebral exekutor vilu za 50 milionů

Aleš Trpišovský u soudu

Aleš Trpišovský u soudu Zdroj: ctk

Podnikatel Aleš Trpišovský, který se nechvalně proslavil jako jeden z odsouzených agresorů z tuzemských dálnic, přišel v exekuci o luxusní vilu v Jesenici na západním okraji Prahy. Celková cena dražených nemovitostí napsaných na jeho manželku Petru Trpišovskou je téměř 50 milionů korun.

Návrh na exekuci podala společnost Velapo, jež poskytuje nebankovní půjčky zastavené realitami. Vůči podnikateli má pohledávku 23 milionů korun. Dražba Trpišovského majetku se podle dražební vyhlášky uskuteční v pátek.

Trpišovský dostal dva roky vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky a sedmiletý zákaz řízení. Podmínku mu smazala amnestie prezidenta Václava Klause. Zákaz řízení ale zůstal v platnosti. Trest se týkal skutků spáchaných v roce 2010. Podnikatel tehdy se tehdy na dálnici D1 choval agresivně vůči pomalejším řidičům.

Dům Petry TrpišovskéDům Petry Trpišovské | Drazby.exekutorbrno.czDražený dům stojí v obci Jesenice – Osnice (foto: Drazby.exekutorbrno.cz)

Poté, co se kauza dostala na veřejnost, ocitla se v roce 2011 Trpišovského developerská společnost HRBS v insolvenci. O rok později byznysmen z firmy i se svými partnery zmizel a jejím jediným představitelem a akcionářem se stal Bulhar Ali Juseinov Osmanov. Konkurz této společnosti dosud není u konce.

Do předloňského roku byl Trpišovský rovněž jednatelem společnosti Ratur. Jen pár měsíců před tím, než se také z ní Trpišovský vypařil, se firma objevila v roli obchodníka s pohledávkami, které stály za neúspěšným pokusem o vyvolání insolvenčního řízení s významnou stavební firmou Bak Trutnov.