Šéf policie v hradeckém kraji Červíček chce vést kandidátku ODS

Martin Červíček

Martin Červíček Zdroj: ctk

Šéf policie v Královéhradeckém kraji a bývalý policejní prezident Martin Červíček chce být lídrem kandidátky ODS pro podzimní krajské volby v Královéhradeckém kraji. Informaci České televize potvrdil předseda regionálního sdružení ODS v Královéhradeckém kraji a trutnovský starosta Ivan Adamec. O obsazení lídra budou hlasovat ve středu večer delegáti regionálního sněmu ODS v Královéhradeckém kraji.

„Martin Červíček se bude ucházet o post lídra kandidátky a má mou plnou podporu jako předsedy regionu,“ řekl Adamec. Červíček uvedl, že má jednání a k celé věci se vyjádří později. Delegáti regionálního sněmu začnou jednat v Kongresovém centrum Aldis ve středu v 17:30. Červíček, který pochází z Náchoda se vedení policie v hradeckém kraji ujal 17. března 2014. Nahradil Jana Švejdara, který se stal ředitel policie v Pardubickém kraji.

Minulé krajské volby v hradeckém kraji vyhrála ČSSD před KSČM, které se dohodly na vytvoření koalice. Do zastupitelstva se dostali také zástupci Koalice pro Královéhradecký kraj, ODS, koalice TOP 09 a STAN a také Východočechů. Hejtmanem se stal Lubomír Franc (ČSSD), který již dříve oznámil, že funkci ve vedení kraje už obhajovat nebude a chce se soustředit na svou práci senátora.

Poté, co se poslanec a starosta Náchoda Jan Birke vzdal ze zdravotních důvodů pozice lídra ČSSD pro volby, musejí sociální demokraté najít jiného. Z dalších stran jméno lídra oznámila TOP 09, kterou by měl vést šéf krkonošských horských záchranářů Adolf Klepš, o první místo na kandidátce KSČM se chce ucházet náměstek hejtmana Otakar Ruml. Vedení krajské kandidátky ANO odmítl majitel textilky Juta a senátor Jiří Hlavatý, v čele by se tak měla objevit náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. STAN a Východočechy povede do voleb poslankyně Berdychová.