Škoda Auto hodlá investovat stovky milionů do mladoboleslavského regionu

Škoda Auto

Škoda Auto Zdroj: Profimedia

Škoda Auto
Škoda Auto
3
Fotogalerie

Škoda Auto je připravena investovat do zatraktivnění mladoboleslavského regionu do roku 2020 stovky milionů korun. Prioritou je zvýšení kvality života, veřejných prostor nebo podpora vzdělávání. Novinářům to na tiskové konferenci řekl člen představenstva Škody Auto Bohdan Wojnar. Dodal, že chtějí investovat také do dopravní infrastruktury v regionu.

"Intenzivně jednáme s vládou České republiky, lokálními municipalitami a podnikovými Odbory KOVO o sociálních tématech, chceme podporovat i zvýšení atraktivity města a regionu Mladá Boleslav," řekl Wojnar. Tým Škody Auto podle něj bude již dnes jednat se zástupci města o možných investicích.

Jako příklad uvedl Wojnar investice do úprav veřejných parků a dalšího veřejného prostoru. "Aby to nebylo jen město, které dá dobrou práci, dobré mzdy, ale aby tady opravdu byla opatření, aby tady stálo za to žít," řekl Wojnar.

Kromě vzhledu města chce Škoda investovat do dopravní infrastruktury v regionu. "Paralelně jednáme s vládou, jednáme i s krajem, abychom daleko víc prostřednictvím státu a regionu podpořili tento region v oblasti dopravní infrastruktury. Chceme nechat participovat všechny strany, tedy Škodu, město, stát, region," dodal Wojnar.

Škoda Auto v loňském roce investovala do svého rozvoje 733 milionů eur (zhruba 18,6 miliard korun), tedy o 33,9 procenta více než v roce 2016. Náklady na vývoj činily v loňském roce 585 milionů eur (zhruba 14,9 miliard korun), o 52 procent více než v roce 2016. Podle firmy tak jde o jasný důkaz, že se firma připravuje na nové období a rozvoj elektromobility.

Škoda Auto, která je jedním z největších zaměstnavatelů v Česku, je součástí německého koncernu Volkswagen. Ve třech výrobních závodech v Česku zaměstnává zhruba 30 tisíc lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. Automobilka loni dodala na trh rekordních 1 200 500 aut.