V kladenském paneláku hořelo. Zemřela jedna žena

V kladenském paneláku hořelo. Zemřela jedna žena

V kladenském paneláku hořelo. Zemřela jedna žena Zdroj: ČTK

V kladenském paneláku hořelo. Zemřela jedna žena
V kladenském paneláku hořelo. Zemřela jedna žena
V kladenském paneláku hořelo. Zemřela jedna žena
4
Fotogalerie

Při požáru panelového domu v Kladně v noci na dnešek zemřela žena. Zraněno bylo 14 lidí a hasiči evakuovali 115 lidí. Oheň způsobil škodu za 30 milionů korun. Statik z bezpečnostních důvodů uzavřel vstup a část okolí panelového domu. Tři lidé požádali město o náhradní ubytování. Příčinou byla nedbalost, nebo úmyslné zapálení, vyšetřování ale dál pokračuje, řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. 

Hasiči na místo vyjížděli před 03:30. „V době příjezdu hasičů byl byt v 11. patře požárem kompletně zasažen a požár se rozšířil i do bytu nad ním do 12. patra,“ uvedl Svoboda. Na místě zasahovaly desítky hasičů, zhruba po hodině byl oheň pod kontrolou. „Okamžitě máme k dispozici náhradní ubytování a také materiální pomoc,“ uvedl kladenský primátor Dan Jiránek (ODS).

„V bytě zasaženém výbuchem a následným požárem nalezena žena ročník 1958 bez známek života. Další osoba z tohoto bytu, muž ročník 1958 z bytu vyběhl ven, nyní je s popáleninami hospitalizován,“ informovali policisté na twitteru. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové je stav muže vážný. „Po intenzivní péči včetně připojení na umělou plicní ventilaci byl převezen do pražské nemocnice Vinohrady,“ uvedla. Záchranáři dále ošetřili 13 lidí, kteří se nadýchali kouře. Po nezbytné péči na místě pak většinu převezli do kladenské nemocnice, uvedla mluvčí.

Zásah a použití výškové techniky podle hasičů značně komplikovala zaparkovaná vozidla. Vyšetřování příčiny požáru pokračuje, vyloučena byla technická závada na elektroinstalaci. Speciálně cvičený pes pro vyhledávání urychlovačů hoření na místě stopy po urychlovačích nenašel.

Lidé si mohli až do devátého patra domu dojít pro osobní věci, u vyšších pater to nebylo možné, nyní se čeká na závěry statika. Dům je odpojen od veškerých energií a teď v něm nemohou obyvatelé zůstat.