V pražské Vinoři hoří hala, hasiči uzavřeli Mladoboleslavskou ulici

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: HZS Praha

V pražské Vinoři hoří hala, ozývají se z ní výbuchy. Hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu. V areálu, kde hoří, je benzinová pumpa, kolem něj jsou obytné domy. Policie uzavřela Mladoboleslavskou ulici, organizátor pražské hromadné dopravy Ropid z ulice odklání autobusy.

Hoří přízemní zděná hala velikosti asi 20 krát 40 metrů, oheň ji zasáhl v plném rozsahu. Je součástí objektu čtyř spojených hal. Hasiči se snaží zabránit tomu, aby se oheň nerozšířil, uvedl mluvčí. "Hasíme z výškové techniky, požár ještě není lokalizován," řekl kolem 20:40.

Dobrovolní hasiči podle Kavky pomáhají s dálkovou dopravou vody, zřízeny byly dvě čerpací stanice. V hořícím objektu sídlí prodejce balících strojů a obalového materiálu Ronex, vyplývá z fotografií hasičů. Poblíž je benzinová pumpa, kolem obytné domy.

K požáru vyjelo osm jednotek hasičů, míří tam další. Zasahují s výškovou technikou, uvedl Kavka. "Hoří skoro celá hala," řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. "Byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu," dodal na twitteru. Čtvrtý neboli zvláštní stupeň poplachu je nejvyšší možný.

Uzavření Mladoboleslavské oznámila policie v dopravních informacích na internetu. Uzavírka měří víc než kilometr, zprůjezdnění policie očekává zhruba hodinu a půl po půlnoci.

Podle informací Ropidu jsou autobusové linky 375, 378 a 396 odkloněny mimo zastávky Lohenická a Vinoř. Linka 375 neobsluhuje ani zastávku Mladějovská a jede odklonem přes Satalice a Jenštejn.