Škoda při požáru v Ravaku přesáhla 50 milionů korun, uvedli hasiči

Požár v areálu Ravak

Požár v areálu Ravak Zdroj: ČTK

Požár v areálu Ravak
2
Fotogalerie

Škoda, kterou způsobil noční požár v areálu společnosti Ravak v Příbrami, přesáhla podle hasičů 50 milionů korun. Na místě požáru i v sobotu odpoledne nadále zůstávají hasiči. Příčina nehody by měla být známá v pondělí, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Kvůli požáru se zřítila střecha výrobní a skladovací haly. "Jednotky budou strhávat nestabilní konstrukce, aby to někoho neohrožovalo," dodala mluvčí.

Hasiči dohasili poslední ohnisko požáru kolem 06:00 ráno. Na místě dopoledne zůstávala jedna profesionální a jedna dobrovolná jednotka pro případ, že by se požár znovu rozhořel. Během nočního hašení se nikdo nezranil, všichni zaměstnanci se po vypuknutí požáru stihli evakuovat, událost se tak obešla zcela bez zranění.

V pátek večer hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Na místě bylo šestnáct hasičských jednotek, pět profesionálních, jedna drážní a dobrovolné. Během hašení se propadla střecha haly, hasiči tak mohli hasit pouze zvenku pomocí výškové techniky. Podařilo se zachránit druhou polovinu haly.

Podle Kerekové hořela hala, ve které byla například pryskyřice na výrobu van. Příbramský starosta Jindřich Vařeka (ANO) řekl, že podle zaměstnanců začalo hořet na stroji, který stříká vany polyuretanem.

Česká akciová společnost Ravak vyrábí vybavení koupelen, například umyvadla, sprchové kouty, vany nebo koupelnový nábytek.