Vrchní soud zamítl žalobu KKCG na Vítkovice Holding. Ve sporu šlo o 633 milionů

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Vrchní soud v Olomouci zamítl odvolání společnosti KKCG Industry, která před časem opakovaně zažalovala představenstvo společnosti Vítkovice Holding. Šlo o spor, v němž chtěla KKCG na členech představenstva vysoudit 663 milionů korun. Mělo jít o náhradu údajné škody.

Finanční škodu měli členové představenstva způsobit tím, že převedli akcie společnosti Vítkovice v rámci holdingového uspořádání na 100procentní dceřinou firmu společnosti Vítkovice Holding.

Soud ale konstatoval, že potvrzuje předchozí rozhodnutí nižší instance a škoda nevznikla. Proto se také vůbec nezabýval její výší. Podle mínění soudu akcie společnosti Vítkovice nebyly nikam protiprávně vyvedeny, neboť bylo změněno pouze holdingové uspořádání skupiny.

Skupina KKCG vede řadu sporů s představenstvy společností Vítkovice a Vítkovice Holding. Pro své zájmy se mimo jiné snaží využít také valné hromady. Naposledy svolala mimořádnou valnou hromadu, na které sama, bez podpory dalších majitelů akcií, hlasovala pro odvolání Jana Světlíka z čela představenstva společnosti Vítkovice.

Motivem těchto kroků je letitý spor o akcie a letošní pravomocné rozhodnutí soudu o vydání akcií společnosti Vítkovice Holding ze soudní úschovy do rukou Jana Světlíka.