Co poslouchá Emma Smetana

Co poslouchá Emma Smetana

Co poslouchá Emma Smetana Zdroj: Profimedia

Jungle - Loving In Stereo
Billie Eilish - Happier Than Ever
58G - 58 TAPE VOL. 2.
3
Fotogalerie

Tento měsíc jsme se ptali půvabné herečky, zpěvačky a moderátorky, jaká hudba rezonuje v její duši. Emma do dvou let vyrůstala v Praze, poté se přestěhovala se svojí maminkou Monikou Pajerovou do Paříže za otcem Jiřím Smetanou, který tam vedl rockový klub Gibus. Do svých šesti let žila v Paříži, další čtyři roky ve Štrasburku. Od roku 2012 čtyři roky moderovala zprávy na TV Nova. Nyní patří do moderátorského týmu DVTV.

Od které písničky, kterou napsal někdo jiný, znáš celý text od začátku do konce?

Slunečný hrob od Blue Effect. Ten text napsal můj tatínek.

Jaké bylo první album, které sis koupila nebo dostala?

První album, které jsem si za našetřené peníze koupila, bylo od francouzského boybandu 2be3. Bylo mi deset a dostávala jsem kapesné pět tehdejších franků, což bylo asi dvacet pět korun, týdně. Výměnou za to jsem musela mýt nádobí a sekat trávu.

Co nejraději posloucháš v autě (nebo v MHD)?

Zpěv své starší dcery.

Která písnička tě v poslední době nejvíc dostala?

Colours od Black Pumas.

Ve kterém videoklipu bys chtěla prožít jeden den života?

To bych musela obětovat jeden den z toho svého. A to bych vlastně celkem nerada, stýskalo by se mi!

Co dalšího si poslechnout v srpnu?

Jungle - Loving In Stereo

Britská hudební dvojice Jungle se hned po svém debutovém albu z roku 2014 stala fenoménem. Jejich mix soulu a vlivů klasického diska přesně zapadl do vlny tehdejšího nárůstu zájmu o tyto žánry a Jungle se stali velkým jménem hudebních festivalů po celém světě. Po neméně úspěšné dvojce For Ever z roku 2018 nyní Jungle přicházejí s napjatě očekávanou třetí deskou.

Billie Eilish - Happier Than Ever

Fenomén, jakým je tahle devatenáctiletá hudebnice z Los Angeles, se v hudbě rodí jednou možná za třicet let. Její debut před dvěma lety posbíral plnou náruč hudebních cen a trhl několik prodejních rekordů. Přitom to není líbivý, nasládlý pop pro teenagery, ale relativně temná a zvukově progresivní deska, kterou pochválil i Paul McCartney. Nyní Billie přichází s druhým albem, opět produkovaným jejím bratrem Finneasem, které je ještě temnější, smutnější a niternější. Hudební rekordy, třeste se!

58G - 58 TAPE VOL. 2

Možná vám spojení „rapující fotbalista“ připadá jako vtip, to ale v žádném případě neplatí pro Tomáše Kučeru, záložníka FK Teplice. Ten se ve světě rappu prosadil pod jménem TK27, a to v rámci rapového projektu 58G. Číslo v názvu odkazuje na PSČ Jihlavy, odkud trojice hudebníků pochází. V loňském roce vydali první desku, která se okamžitě v rámci české rapové scény stala hitem. A na ni teď 58G přímo navazuje druhým albem. 

Článek byl poprvé uveřejněn v srpnovém vydání Formen.