Tipy na zajímavé ubytování s historií pro každý kraj: Zámek, věž, klášter, pivovar i štajnhaus

Jihočeský kraj: Krumlovská Věž je luxusní a výjimečné ubytování ve více než 500 let staré strážní středověké věži, která je dochována ve svém původním stavu z roku 1505. Při nákladné rekonstrukci byl kladen velký důraz na každý detail a odkaz na staré doby. Věž navíc stojí pouhých 200 metrů od brány krumlovského zámku.

Jihočeský kraj: Krumlovská Věž je luxusní a výjimečné ubytování ve více než 500 let staré strážní středověké věži, která je dochována ve svém původním stavu z roku 1505. Při nákladné rekonstrukci byl kladen velký důraz na každý detail a odkaz na staré doby. Věž navíc stojí pouhých 200 metrů od brány krumlovského zámku. Zdroj: Krumlovská Věž/Krumlovtower.com

Jihomoravský kraj: ŠTAJNHAUS nabízí ubytování v historickém domě ze 16. století přímo v centru města Mikulov. Dům se nachází v památkové zóně a poskytne Vám komfortní pobyt i neopakovatelnou atmosféru bývalé židovské čtvrti. Navíc si můžete užít do sytosti romantické prostředí Pálavy.
Praha: One Room Hotel se nachází v žižkovském televizním vysílači, ve výšce 68 metrů nad zemí. Ve srovnání s ostatními stavbami v našem výběru je vysílač se svou 35letou historií ještě mladíček. Jedná se ovšem o jedinou ubytovací kapacitu, ze které uvidíte všechny významné pražské památky, a proto si tento unikátní hotel své místo určitě zaslouží
Liberecký kraj: Daleké výhledy do všech světových stran nebo pocit, že letíte vesmírnou lodí. Ubytování na Ještědu je velký zážitek. Hotel, umístěný na vrcholu hory Ještěd ve stejnojmenné rozhledně, je unikátním uměleckým dílem. Na místě je k dispozici restaurace s nabídkou jídel mezinárodní kuchyně a v blízkosti hotelu se nachází mnoho cyklostezek a turistických tras.
Středočeský kraj: Jedinečné ubytování nabízí Parostrojní pivovar v Lobči u Mšena, jenž má za sebou pětisetletitou tradici vaření piva na Kokořínsku. Hosté se tu mohou ubytovat v apartnmánech pojmenovaných po význačných historických osobnostech spjatých s pivovarem - po lobečských sládcích Josefovi Tománkovi (1907-1921), Bohuslavovi Kellerovi (1882-1895). A dále po majiteli Dr. Rudolfovi Cicvárkovi (1891-1902) či inženýrovi Josefovi Rosenbergovi, kteří přebudovali v 90. letech 19. stol. pivovar do současné podoby parostrojního podniku.
Moravskoslezský kraj: Vila na Landeku se nachází na vrcholu stejnojmenného kopce nad Ostravou. Romantické prostředí uprostřed zeleně, kde se přes den můžete kochat výhledem na Beskydy a v noci na světly osvětlenou Ostravu, je oblíbeným místem pro svatební veselky i menší večírky.
100
Fotogalerie

Léto už je téměř za dveřmi a momentální koronavirová situace napovídá tomu, že i letos budeme dovolenou s vysokou pravděpodobností trávit opět v Česku. Naše malá země se ale naštěstí může pochlubit nepřeberným množstvím krás a netradičních zážitků. Nechte se inspirovat našim výběrem unikátních ubytování se zajímavou historií z každého kraje. 

Mezi tipy najdete bydlení na hradech a zámcích, na faře či v opatství, pivovaru, nebo třeba v úchvatném dobovém Štajnhausu v samém srdci Mikulova.

Tip na ubytování v historických budovách pro každý kraj naleznete v galerii.