Jak na perfektní holení - všechny informace, které potřebujete

Klasické holení břitvou je lepší nechat na profesionálech v barber shopech, ale jakmile si jednou za čas zajdete, je to zážitek.

Klasické holení břitvou je lepší nechat na profesionálech v barber shopech, ale jakmile si jednou za čas zajdete, je to zážitek. Zdroj: Gentleman's Journal

Klasický strojek na oboustrané žiletky seženete téměř všude, je šetrnější k přírodě, než plastové žiletky a oholení s ním vydrží déle. Jen to vyžaduje trochu cviku.
Exfoliating Cleansing Gel, Tom Ford. Nejenže skvěle čistí, ale vousy extrémně zjemní a pomůže před samotným holením. Jakmile je pokožka vlhká a vousy zjemněné, předcházíte podráždění.
2
Fotogalerie

Pokud vezmeme do úvahy předpoklad, že se začnete holit kolem patnáctého roku a v průměru se  budete holit pětkrát týdně až do osmdesáti, bude jednotlivých holení asi sedmnáct tisíc. Pokud si na každé holení dáte asi pět minut, za celý život to dá na dva a půl měsíce. Tudíž, když už do něčeho investovat tolik času, je třeba dělat to pořádně. 

Pokud jste jeden z těch, co si nechávají strniště nebo vous, asi nemusíte číst dál. Nicméně nikdy nevíte, jestli nepřijde doba ve vašem životě, kdy se holit začnete. Nebo to budete muset učit syna.

Holení nemusí být jen otravná věc, kterou prostě musíte dělat. Naopak, může to být perfektní přípravný rituál pro nadcházející den. Téměř až gladiátorský rituál.

Začněte sprchou

Sprcha je skvělý způsob, jak začít své ráno. Budete svěží, smyjete ze sebe noční pot a co se vousů týče, perfektně je na holení připravíte. Oholení bude vždy jemnější, když jsou vousy změkčené a vlhké.

Exfoliating Cleansing Gel, Tom Ford. Nejenže skvěle čistí, ale vousy extrémně zjemní a pomůže před samotným holením. Jakmile je pokožka vlhká a vousy zjemněné, předcházíte podráždění.Exfoliating Cleansing Gel, Tom Ford. Nejenže skvěle čistí, ale vousy extrémně zjemní a pomůže před samotným holením. Jakmile je pokožka vlhká a vousy zjemněné, předcházíte podráždění. | Tom Ford

Další krok - pořádná pěna

Je kompletně na vkusu muže, jestli bude používat hoch nóbl holicí štětku s miskou, jestli zkusí jen holicí krém, který se nemusí tolik pěnit, nebo jestli rovnou využijete holicí gel, kterých je všude tolik. Holení s klasickou štětkou je elegantní záležitost a pokud máte čas, může to být příjemný zážitek. Pokud jako ostatní většina smrtelníku počítáte ráno každou minutu, existují praktičtější možnosti.

Samotné holení

Klasický strojek na oboustrané žiletky seženete téměř všude, je šetrnější k přírodě, než plastové žiletky a oholení s ním vydrží déle. Jen to vyžaduje trochu cviku.Klasický strojek na oboustrané žiletky seženete téměř všude, je šetrnější k přírodě, než plastové žiletky a oholení s ním vydrží déle. Jen to vyžaduje trochu cviku. | Youtube

Jednorázové nebo žiletky s několika břitvami jsou moderní vynález, který možná šetří čas, ale nikdy neudělají tak hladké oholení, jako klasický "bagr". Krom toho, že když si to spočítáte, za život zaplatíte nehorázné částky za tisíce žiletek a někde na skládce z nich bude tunová nerozložitelná hromada.