Gadgety, které z vás udělají ranní ptáče

Philips Wake-up Light - ideální záležitost pokud nesnášíte hlasité budíky. Lidské tělo se nejlépe probouzí postupně, pokud podvědomně vnímá svítání. V dnešní době a konkrétně přes zimu ale nikdo nemá čas počkat až se slunce rozhodne. A stejně to není slunce příjemné. Světelný budík Philips začne určitou dobu před vaším kýženým časem probuzení postupně zářit a simuluje slunce.

Philips Wake-up Light - ideální záležitost pokud nesnášíte hlasité budíky. Lidské tělo se nejlépe probouzí postupně, pokud podvědomně vnímá svítání. V dnešní době a konkrétně přes zimu ale nikdo nemá čas počkat až se slunce rozhodne. A stejně to není slunce příjemné. Světelný budík Philips začne určitou dobu před vaším kýženým časem probuzení postupně zářit a simuluje slunce. Zdroj: GeekDad

Budík Barisieur, aneb největší frajeřinka na seznamu. Každý z nás se asi rád budí do vůně kávy nebo dobrého čaje. A většině z nás nezbyde než si ji ráno někde koupit. Budík Barisieur je kávovar, do kterého večer dáte vodu, namletou kávu a nastavíte čas. A ráno vás probudí jemným zvukem a také připravenou kávou. A to je prostě geniální. Na druhou stranu asi je trochu zbytečný pokud máte služebnictvo.
Ebb Cooldrift Luxe. Horko sice není problémem těchto měsíců, ale ať už v létě nemůžete spát z vysokých teplot, nebo vaše drahá polovička v zimě trvá na přetopené místnosti, tohle může pomoct. Na noční stolek si položíte malou krabičku, která žene chladící tekutinu do čelenky, kterou máte na hlavě. Nejenže ochlazuje hlavu tak, aby se člověk nepřehříval, ale ještě dokáže trackovat váš samotný spánek.
Flare Isolate - jestliže máte hlučné sousedy, spolubydlící nebo bydlíte kousek od trati, špunty do uší mohou být záchrana. Tyto profesionální od Flare Isolate jsou částečně z hliníku a samotný špunt je z paměťové pěny. Vydrží také mnohem více, než ty obyčejné a v uchu je vůbec necítíte.
Human Charger - dostatek slunečního svitu a přírodního světla je pro člověka a jeho spánek zásadní. Velmi často ale trávíme hodiny a hodiny prací uvnitř a navíc mateme náš mozek modrým světlem z displejů. Vynález finských vědců funguje na bázi terapie světlem, kdy proniká a stimuluje části mozku. "Nabíječka" má prokazatelný vliv na úroveň energie a spokojenost.
Trochu sadomasochistická záležitost pro ty, kteří se za boha nemohou vykopat z postele. Náramek Pavlok trackuje vaši spánkovou aktivitu a když je dle tepu spánek nejkřehčí, dají vám elektrický šok. A to člověk jde z postele ještě rád. Navíc, když si je pomocí aplikace nastavíte na tvrdý spánek, nepřestanou dávat šoky dokud neuděláte pět jumping jacků.
5
Fotogalerie

Spánek je pravděpodobně ten nejdůležitější element našeho každodenního života. Nedostatek spánku na krátkodobé bázi vede k nepozornosti, roztěkanosti a podrážděnosti během dne. Špatný spánek dlouhodobě vede k depresím, nemocím, stárnutí a dalším věcem, které možná ani nechcete vědět. 

Žijeme ale v moderní době a tam, kde nám brání stres, hluční sousedi nebo nedostatek pohybu nám pomůže moderní technologie. Ano, možná se dostáváme až nebezpečně do Black Mirror, ale co už. 

Být ranní ptáče (a hlavně spokojené ranní ptáče) není jen o tom donutit se vstát v šest ráno a jít něco dělat. Je to o tom vstát spokojeně po kvalitním spánku a být ready na celý den. 

Vybudovat si zvyk není zas tak těžké. Stejně jako si člověk během dvou týdnů navykne chodit spát ve tři ráno a vstávat v poledne, může se stejně naučit chodit spát dříve a dříve a vstávat brzy. Už naše babičky totiž říkaly, že to, co člověk naspí do půlnoci nevynahradí ani dvojnásobkem hodin po půlnoci. 

Krom moderní technologie, která samozřejmě pomáhá, nesmíte zapomínat na základní a starověké věci. Dostateč čerstvého vzduchu, dostatek pohybu. Pohyb je důvod proč každý sedlák večer padl jako špalek a šlechta nemohla spát. Kofein nebo cukr taky není úplně k dobru a přemíra alkoholu může způsobit nerovnoměrný spánek a buzení.