Nejstylovější foťáky, které si může pořídit i amatér

Leica Q2

Leica Q2 Zdroj: Wikipedia

Na záplavě telefonů s foťáky, které jsou často kvalitnější, než tradiční fotoaparáty je paradoxní to, že více a více lidí se vrací ke kořenům a radši si kolem krku pověsí další věc. Je to ekvivalent gramofonu na desky, inkoustového pera, i když můžete psát poznámky do wordu, nebo pákového kávovaru, i když jsou kapse rychlejší.

Díky bohu, vracíme se ke kvalitě a požitkům z této kvality. Dobrý fotoaparát z vás neudělá Diane Arbus nebo Annie Leibowitz, ale na zaznamenání určitých okamžiků se normálnímu objektivu nic nevyrovná.

Olympus PEN-F. Designově je asi nejlepší na našem seznamu. Je založen na úplně klasických foťácích, tělo má celé kovové, pokrytý je dobrou kůží a ideální je na normální městské fotky řekněme. Úplně s ním neuděláte makrofotku, ale je elegantní a fotí přijatelně.

Fujifilm X-T3. Odborníci o něm tvrdí, že nenajdete precizněji vytvořený foťák. Celý je kompletně z kovu, odolný vůči pádu a výdrž má extrémně dlouhou.

Canon Powershot G9 X Mark II. Pravděpodobně nejideálnější na focení, pokud nemáte zkušenosti. Nabízí ideální touchscreen. Pokud si nejste jist nebo jista se zaostřováním, tenhle to udělá za vás. A navíc je malý, skladný a též ideální na cestování.

Nikon DF je po dlouhé době "skutečný" foťák. Design je založen na Nikonech ze sedmdesátých let, celé tělo je kovové a má 16,2 milionu megapixelů, což není vůbec špatný kurz.

Leica M10. M 10 je poslední přídavek do linie Leica M. Není to úplně profesionální foťák, ale má nepřekonatelné kvality. Krom 24 milionů megapixelů je vyroben v Německu, že s ním můžete fotit atomovou apokalypsu ze vzdálenosti dvou metrů a jemu se nic nestane.

Leica Q2. Stejně jako výše zmíněná starší sestra, i Leica Q2 má stejné kvality, ale je mnohem skladnější, na váhu lehčí a i finančně dostupnější. Ideální na cestování.