Rolls Royce Koa Phantom. Lepší auto nenajdete

Exteriér vozu Koa Phantom ve dne září temnou modrou barvou, ale v noci se skrývá ve tmě.

Exteriér vozu Koa Phantom ve dne září temnou modrou barvou, ale v noci se skrývá ve tmě. Zdroj: Rolls-Royce

Vůz je zdoben ručně malovanými linkami. Rolls Royce má jediného zaměstnance, který jezdí po světě a na objednávku vozy maluje.
Odstín Packard Blue odkazuje k vzácnému vozu ze sbírky pana Smithe z roku 1934 Packard Twelve Coupe.
Interiér vozu je skutečně jedinečná záležitost.
Koa Phantom je první Rolls-Royce Phantom, ve kterém byl použit tento vzácný druh dřeva stromu, jenž roste pouze na Havajských ostrovech.
Vůz doplňuje ručně vyráběný piknikový koš.
8
Fotogalerie

Ve světě, který je ovládán luxusním zbožím určeným pro masovou spotřebu, je uvedení zakázkového vozu Rolls-Royce Phantom Extended oslavou skutečného luxusu. Spolupráce mezi klientem a designerským týmem Rolls-Royce Bespoke podnítila spojení mistrovského řemesla a nejlepších materiálů, což vedlo ke stvoření velmi osobního odkazu. Pro zapáleného automobilového nadšence Jacka Boyda Smithe mladšího je tímto odkazem Rolls-Royce Phantom Extended s neobvyklými detaily ze vzácného druhu dřeva Koa Wood.

Po třech letech intenzivní spolupráce týmu Rolls-Royce Bespoke Collective složeného z designerů, inženýrů a řemeslníků, byla realizována vize pana Smithe. Zakázkový vůz odráží jak jeho osobnost, tak i letitou lásku a vášeň k veteránům. Tento jedinečný kousek se připojí k osobní sbírce více jak 60 motorových vozidel v The JBS Collection Museum. 

Koa Phantom je první Rolls-Royce Phantom, ve kterém byl použit tento vzácný druh dřeva stromu, jenž roste pouze na Havajských ostrovech. Nápad vzešel z popudu pana Smithe a jeho manželky Laury, kteří strávili značné množství času v Maui na Havaji, kde si toto vřelé a charakterní dřevo oblíbili. Vztah k stromům Koa je však zakořeněný hluboko v jejich rodinné historii. Houpací křeslo z dřeva Koa je již několik generací součástí jejich domova. Smith chtěl tuto známou atmosféru vnést i do jejich vozu Rolls-Royce.

Manželé Smithovi trpělivě čekali dlouhé tři roky na svou dokonalou dýhu ze stromu Koa. Tento exemplář zobrazuje opravdovou hloubku odhodlání hledat „jehlu v kupce sena“, jež vyniká svým nádherným sametovým vzhledem. Řemeslníci z Rolls-Royce Bespoke Woodshop si tuto výzvu vzali za vlastní a bohatou texturní povrchovou úpravu dřeva zachovali pro vůz Rolls-Royce Phantom s prodlouženým rozvorem.

Exteriér vozu Koa Phantom ve dne září temnou modrou barvou, ale v noci se skrývá ve tmě. Odstín Packard Blue odkazuje k vzácnému vozu ze sbírky pana Smithe z roku 1934 Packard Twelve Coupe. Vytvoření přesného odstínu ladícího s 80 let starým povrchem veterána nebylo vůbec jednoduché a zahrnovalo dokonce i přepravu některých dílů starého automobilu do Goodwoodu. Po více než 40 testovacích pokusech se nakonec podařilo najít dokonalou shodu. 

Součástí piknikového koše jsou i sklenice na víno a karafy z továrny Ajka Crystal v Maďarsku, která je světově známá používáním tradičních technik. Příbory z nerezové oceli jsou ručně vyráběny v Anglii. Porcelánové talíře z Wedgewoodu jsou pak třešničkou na dortu.