Zalando spouští sváteční pozitivní kampaň

Tváře sváteční kampaně Zalando, Jan a Edda.

Tváře sváteční kampaně Zalando, Jan a Edda. Zdroj: Sarah Blais/Zalando

Tváře sváteční kampaně Zalando, Moustapha a Seydina.
Tváře sváteční kampaně Zalando, Denise a Ercan.
Tváře sváteční kampaně Zalando,, dvojčata Guttmanovi.
Tváře sváteční kampaně Zalando, Chima a Maisa.
Tváře sváteční kampaně Zalando, Phillip a Christopher.
6
Fotogalerie

Zalando se letos o svátcích zaměřuje na lidskou pospolitost a solidaritu. Objetí je asi nejsilnějším projevem těchto termínů a na konci roku plného hrůz a odloučení se lidská pouta zdají být důležitější než kdy dřív. Nová sváteční kampaň „Brzy se znovu obejmeme“ se snaží napříč Evropou probudit optimismus a naději.

Centrálním bodem kampaně je série portrétů objetí, intimních a emotivních momentů zachycených dokumentární a portrétní fotografkou Sarah Blais. Portréty pak doplňuje dojemný film „100 let objetí“ pod vedením vizuálního vypravěče a génia Vincenta Haycocka na pozadí písně „Godspeed“ legendárního hudebníka Franka Oceana.

Jednoduchost a citová angažovanost objetí dýchá z celé kampaně. Ať už jde o přátele jdoucí ruku v ruce, dceru objímající svého staršího otce nebo páry všech věkových skupin, pohlaví a orientace - všichni protagonisté jsou skuteční lidé, kteří odvádí pozornost pryč od tradiční inscenované módní kampaně s modely a soustředí se na poselství naděje do budoucnosti - na moment, kdy budeme moci znovu obejmout své blízké.

Kampaň byla zahájena 1. listopadu a poběží dva měsíce. Počáteční „teasing“ fáze měla vzbudit zájem a podnítit diskuzi. Během této fáze se v mnoha evropských městech objevily velké nástěnné malby, tzv. muraly. bez viditelného brandingu. Muraly ukazovaly dvě postavy v objetí, přičemž jedna z postav chybí, je z ní vidět pouze obrys a pod ním otázka „Kdy se znovu obejmeme?“.

Film natáčeli čtyři režiséři v Nigérii, Vietnamu, Itálii, Mexiku, Švédsku a Německu a výslednou podobu poskládal dohromady Vincent Haycock. Každý film vypráví příběh jednoho objetí* a všechny je spojuje vizuální styl a nálada, což je umožnilo sestříhat všechny zvlášť nebo poskládat dohromady. Dojemnou náladu celého filmu doplňuje píseň „Godspeed“ Franka Oceana, která hudebně ztělesňuje pocit sounáležitosti a lidského spojení.

Na video se můžete podívat zde