Mall.tv pomůže umělcům v koronakrizi. Uvede živé koncerty i představení

Cirk La Putyka při představení Memories Of Fools.

Cirk La Putyka při představení Memories Of Fools. Zdroj: Martin Straka

Rapeři PSH.
Kapela Zrní.
Iva Pazderková.
Program projektu Kultura Žije
5
Fotogalerie

Internetová televize Mall.tv zareagovala na aktuální situaci, která se existenčně dotýká kulturních institucí a umělců. Podobně jako Paralelení Polis, která nabídla umělcům služby svého streamovacího studia, či projekt Hudba spojuje, za nímž stojí zkušebny Bandzone ve Vysočanech.

Internetová televize Mall.tv chce využít své technologie, produkční a vysílací kapacity ve prospěch účinkujících i jejich fanoušků. Proto vytvořila projekt #kulturažije. „Naše pořady a seriály jsme vždycky vytvářeli s ohledem na diváky i tvůrce. To platí i v případě tohoto projektu. Pokud můžeme pomoci těm, kteří ze dne na den přišli o práci i zábavu, chceme to udělat,“ říká Lukáš Záhoř, šéfproducent Mall.tv.

Internetová televize se navíc spojila s dárcovskou platformou Donio, která vystupujícím zprostředkuje finanční podporu. Bezplatně jim založí sbírky a následně z nich vyplatí veškeré vybrané peníze.

Od středy postupně Mall.tv živě odvysílá koncerty kapel PSH, Zrní, WWW, The Atavists, Hentai Corporation, Noisy Pots nebo tria Maniak, Prideny, DJ Black Angelika, inscenace Divadla Vosto5, Divadla Na Zábradlí, Cirku La Putyka, Divadla Viola, přednášky Centra architektury a městského plánování (CAMP), talk show Ivy Pazderkové a Adély Elbel a další akce. Program, jehož součástí budou i záznamy her Bláznivý Petříček a Černá díra Dejvického divadla, bude možné sledovat zdarma v Česku i na Slovensku.