Radovan Vávra zanevřel na bitcoin a cenové dno se zase o něco přiblížilo

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: E15

Končí týden, který byl ve světě kryptoměn opět mimořádně zběsilý. A to i na domácí scéně. Do velkých potíží se dostala platforma Xixoio a krátce předtím se nechal známý investor Radovan Vávra slyšet, že ho bitcoin zklamal a kryptoměna nemá žádnou valnou budoucnost. Vávrova kritika ale momentálně není tou největší výzvou, se kterou se musí držitelé bitcoinu vypořádat. Ne že by na podobná slova a zatracování bitcoinu nebyli zvyklí. Obvykle to přichází v době, kdy se kryptoměna dostala či brzy dostane na lokální cenové dno.

V rozhovoru pro Bulios Vávra prohlásil, že je bitcoin mrtvý projekt. Následné události ale ukázaly, že v ohrožení je spíš budoucnost Xixoio – platformy, kterou Vávra ve stylu královny Koloběžky propagoval-nepropagoval.

On sám se sice stylizuje spíše do role „Marušky“, která chtěla jen využít služeb firmy Xixoio, přesto neměl problém v minulosti vystupovat na tiskové konferenci po boku šéfa Xixoio Richarda Watzkeho. Vávra nyní svou roli v možné propagaci projektu bagatelizuje.

Největší chyby při investici do krypta. Shrnuje je video, podívejte se:
Video placeholde
Pět způsobů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub

Bitcoinová komunita mu kromě toho ještě ráda předhazuje, jak málo dávají v čase investorovy rady ohledně bitcoinu smysl. Tu věštil bitcoinu cenovku přes 100 tisíc dolarů, pak by kupoval dětem kryptoměnu pod stromeček na dlouhodobé držení a nyní, když je cena virtuální měny mimořádně nízko, tak ji pro jistotu zatratil.

Kdo se těmito radami inspiroval, snadno se mohl dostat do situace, kdy bitcoin přikupoval na jeho cenovém vrcholu a prodával v době jeho brutálního poklesu. Není moc spolehlivějších receptů, jak o svoje peníze přijít. Po končícím týdnu nabitém událostmi nejspíš už tolik lidí nebude brát postoje Radovana Vávry tolik vážně.

Teď ale na serióznější notu. Dění v České republice je z pohledu cenového směřování bitcoinu prakticky zanedbatelné. Lokální cenové dno se nejspíš přiblížilo – možná už dokonce podle optimistů nastalo –, ale ne kvůli tomu, co

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!