Tajemná kryptofirma hlásí větší zisky než BlackRock. Shortař Vávra kvůli ní prohrává sázku

Názory, že Tether padne, se objevují pravidelně už roky.

Názory, že Tether padne, se objevují pravidelně už roky. Zdroj: Midjourney

Během úterý expiruje v české investiční komunitě pozorně sledovaná sázka o osud kryptotrhu. Pokud by byznysově zkolabovala společnost Tether, čekal by ceny virtuálních měn málokdy vídaný otřes. Přesně na to loni v létě vsadil bývalý makléř J&T Banky a nynější manažer fondu Metatron Capital Short Aleš Vávra. S předstihem uznal, že sázku s investorem do bitcoinových startupů Alexandrem Pilařem prohraje. Byznysu kolem virtuálních měn však Vávra nadále věští temné časy. S kůží na trh šel i jím spravovaný fond.

„Ta moje sázka byla něco jako opce, která expirovala. Porazil mne ,čas‘, ne fakta. Stále si myslím, že Tether má nemalý problém a až budoucnost ukáže, jak to zvládne,“ říká Aleš Vávra. Vítězi sázky předá dvě bedny šampaňského.

Hlavní důvod, proč špičkování kryptoskeptika Vávry s bitcoinovým evangelistou vzbuzuje tolik pozornosti, je však samotný Tether a dění kolem něj. Jde o byznys, jehož hodnota nekonečně převyšuje i cenovku toho nejvybranějšího alkoholu. V případě imploze Tetheru by minimálně dočasně zkolabovaly obchody s kryptem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!