Anglie proti Dánsku. Do boje o finále Eura se zapojil i bulvár

Fanoušci se chystají na semifinále mezi Anglií a Dánskem

Fanoušci se chystají na semifinále mezi Anglií a Dánskem Zdroj: profimedia.cz

Radost dánských hráčů po postupu do semifinále
Radost dánských hráčů po postupu do semifinále
Radost dánských hráčů po postupu do semifinále
Anglický kapitán Harry Kane slavil se spoluhráči branku proti Německu
Princ William, jeho manželka Kate a syn George se zúčastnili osmifinále Euro Anglie - Německo Výhru domácích 2:0 si užili náramně.
10
Fotogalerie

Před večerním zápasem, ze kterého vzejde finalista evropského šampionátu ve fotbale, houstne atmosféra v Anglii i Dánsku. Do hecování fanoušků se zapojil na obou březích Severního moře i bulvár. V hlavní roli jsou slanina a Vikingové.

Britský list The Sun ve středu vyšel s titulní stranou, vyhrazenou fotbalovému souboji. Většinu jí zabírá anglická vlajka v netradičním pojetí. Je tvořena plátkem toustového chleba a pruhy ze slaniny. „Buďte úspěšní, kluci,“ hlásá titulek. Pracuje s anglickou frází, jež v doslovném překladu zní „přineste domů slaninu“ a faktem, že je Dánsko velkým dodavatel této pochoutky do Británie.

Dánský tabloid BT nenechal provokaci bez reakce. V The Sun si zaplatil inzerci, ve které je ztvárněna horda bojovných Vikingů s dánskou vlajkou na pozadí. „To není domů... my přicházíme domů,“ píše se pod ilustrací. Naráží na dobývání Anglie Vikingy před více než tisíci lety.

„Úskoční Dánové se pokusili nachytat The Sun na švestkách překvapivým nájezdem, ale na rozdíl od starého krále Ethelreda Nerozhodného (poraženého Vikingy - pozn. red.) jsme byli připraveni,“ líčí střetnutí britský bulvár.

Využil toho, že zmíněná vepřová uzenina je součástí typické anglické snídaně. Obrázek se slaninovou anglickou vlajkou si rovněž zadal jako reklamu v BT. „Sníme vás k snídani,“ poslal k sousedům přes moře bojovný vzkaz.

Angličané usilují o první trofej od zlata na mistrovství světa 1966. Dánové se snaží navázat na Euro v roce 1992, které senzačně vyhráli. Finále se bude hrát v neděli ve Wembley, vítěz dnešního klání se střetne s Itálií.