Azalea Projekt – bydlení v přírodě nedaleko centra Prahy

Bydlet na malé vesnici uprostřed velkoměsta se zdá být nereálné, Azalea Projekt vám to však umožní. V lednu 2010 byla zahájena výstavba rezidenčního projektu v prostředí pražských Hrdlořez.

Ty se během posledních dvou let staly oblíbenou rezidenční oblastí, což dokazuje několik nových rezidenčních projektů. Lákavý je zejména fakt, že si tato čtvrť zachovává venkovský ráz, ačkoli je od Václavského náměstí vzdálena pouhých sedm kilometrů. Celá lokalita je plná zeleně a půvabných zákoutí, která zvou k relaxaci a procházkám. Azalea Projekt se rozprostírá nad údolím, které malebně vykružuje potok Rokytka kolem vrchu Smetanka.

Od ostatních místních projektů se dost výrazně odlišuje hned z několika důvodů – je unikátně zasazen do přírody, pozemky tohoto rezidenčního bydlení leží na okraji sedmihektarového lesa, na okolních pozemcích již nelze stavět, exkluzivita této polohy je tudíž zaručena, domy jsou posazeny na nejvyšším místě v okolí a osluněný jižní svah vytváří ideální světelné podmínky a zaručuje kvalitní osvětlení všech bytů.

#####Pohled na město budoucnosti

Azalea Projekt, jehož developerem je skupina KRR Development a. s. a prodejcem firma Lexxus a. s., odráží skutečnost, jak by jednoho dne mělo vypadat ideální město budoucnosti – silnice pod zemí, zelené bezprašné povrchy kolem obydlí. Developer projektu se nebránil vyšším nákladům, které umístění komunikací do podzemí vyžaduje, a tak vám bydlení budoucnosti může nabídnout už dnes. Výstavba počítá s termínem dokončení v prosinci 2010. Generálním dodavatelem projektu je společnost GEMO Olomouc spol. s r. o., v rámci projektu bude vybudováno 50 bytových jednotek a sedm řadových domků.

Architektonický ateliér KRR Architektura s. r. o., který je autorem návrhu, vyprojektoval nevšední bydlení hodné 21. století, které harmonicky splyne s okolím. Zároveň se však vyhnul jakýmkoli kompromisům, které by se týkaly kvality dispozičního uspořádání bytů. Nespornou předností architektonického ztvárnění projektu je dosažení výrazného vzhledu prostřednictvím nadčasových materiálů a jednoduchých tvarů, bez použití extravagantních řešení či křiklavých barev. Tyto domy byly navrženy tak, aby nezestárly a za 20 let působily stejně moderně, jako je tomu dnes.

#####Skutečně exkluzivní bydlení

Rozmanité dispozice bytů umožnily vytvořit výrazně členitou hmotu, která je hlavním specifikem návrhu a odlišuje Azalea Projekt od ostatních rezidenčních projektů. Developer a autor návrhu především chtěli, aby se v Azalea Projektu ideálně propojilo optimální bydlení a inovativní řešení. Vytvořili devět typů bytů a jeden typ řadového domu, kdy každý je něčím charakteristický. Byty se samozřejmě liší také velikostí (od 25 až do 180 metrů čtverečních), aby si projekt mohl najít příznivce u všech vrstev obyvatel, kteří disponují různě velkými finančními prostředky. Obytné domy jsou kaskádovitě zasazené v jižním svahu s výhledem do údolí.

Velké prosklené plochy a terasy umožňují obyvatelům trvalý a přímý kontakt s okolní bohatou zelení, která popírá velkoměsto, ačkoli je rozprostřeno kolem. Mezi příjezdovou cestou a zahradou kolem domů je oplocení, na zeleném pozemku je minimum komunikací. Komunikace jsou totiž většinou ukryty pod zemí. Právě v tom spočívá jedinečnost urbanistického řešení Azalea Projektu. V okolí domů, kde obvykle bývají ulice, je vytvořen jeden velký zatravněný prostor, zahrada s místy pro hry i odpočinek. Azalea Projekt naplňuje všechno to, co se očekává od městského bydlení, které navíc umožňuje užívat si všech výhod vyplývajících z bezprostředního kontaktu s přírodou.