Černý zajistil vítězství a kuřata

Fotbalisté českobudějovického Dynama podlehli ve čtvrtém kole fotbalové Gambrinus ligy pražské Slavii těsně 0:1.

Tak krutou lekci ze střelecké produktivity českobudějovičtí fotbalisté už dlouho nedostali. Slavii stačila na vítězství jediná střela mezi tyče. Hráči Dynama vystřelili do prostoru slávistické svatyně šestkrát, ale gólové radosti se se svými téměř pěti tisíci příznivci nedočkali.
Rozhodující moment utkání přišel ve 22. minutě, když brazilský záložník Hudson nešťastně fauloval hostujícího Černého. K exekuci přímého kopu se postavil Volešák, který nacvičeným signálem našel znovu Černého, jenž nedal Kučerovi v brance domácích šanci – 0:1.
Právě spolupráce dvojice Volešák – Černý se ukázala být pro vývoj utkání klíčová. V minulosti oba hráči nastupovali v dresu Dynama a v případě vítězství slíbili přinést do kabiny Slavie grilovaná kuřata.
Domácí se po zbytek utkání marně snažili o zasloužené vyrovnání. Sympatický výkon podalo celé mužstvo v čele s brankářem Kučerou a útočnou dvojicí Meszároš – Ondrášek. Svým dravým, agresivním pohybem neustále zaměstnávali soupeřovu obranu, jež zdaleka nepůsobila jistým dojmem. Velkou šanci vyrovnat měl pět minut před koncem hlavičkující obránce Jarabica.
Po úvodních čtyřech kolech nového ročníku Gambrinus ligy má Dynamo na kontě čtyři body. Loni touto dobou mělo bodové konto zoufale prázdné a krčilo se na posledním místě tabulky. „V určitých momentech jsme Slavii přehrávali, a to je pro nás pozitivní. Doufám, že to v dalších zápasech zúročíme,“ věří útočník Meszároš.