Co Kladnu přejí osobnosti?

Sudičkami se pro Sedmičku stalo deset osobností Kladna. Přečtěte si, co městu do roku 2010 přály.

Dan Jiránek
primátor

Málo lidí bez práce
Obyvatelům přeji kromě zdraví, aby hospodářská krize nezpůsobila nárůst nezaměstnanosti. Rovněž úspěch v čerpání fondů Evropské unie, a to městu i podnikatelům či neziskovým organizacím. Také přeji, ať je zima mírná a přívalové deště se městu vyhýbají. Školám i školkám úspěšný zápis a ředitelkám(ředitelům) i učitelkám (učitelům) pevné nervy. A rodičům, ať jim i dospělé děti dělají radost.

Petr Lyer
primář dětského oddělení kladenské nemocnice

Střízlivé děti
Přeji Kladenským veselý příští rok, hodně zdraví, aby se zbytečně nebáli žádné chřipky. Nám v nemocnici i rodičům přeji méně opilých dětí na dětském oddělení. Městu přeji, aby se radnice začala nějakým způsobem více spolupodílet, nejen ideově, ale také penězi, na chodu kladenské nemocnice. I když městu nepatří, přeci jen stojí takřka v jeho centru, a je tu především pro obyvatele Kladenska.

Ludomír Landa
ředitel ČSAD MHD Kladno

Správnou volbu
Kladenským přeji zdraví a štěstí v jejich soukromém životě. Co popřát Kladnu? Vzhledem k tomu, že vedu dopravní společnost, tak hodně nových silnic pro všechny řidiče. Všem hokejovým nadšencům i fanouškům přeji co nejdříve zrekonstruovaný extraligový stadion a voličům, aby měli příští rok na podzim při vyplňování volebních lístků šťastnou ruku a nemuseli si své rozhodnutí vyčítat.

Michal Muláček
manažer restaurace a Domu kultury

Hezčí centrum
Hokejistům přeji, aby hráli dobře a zase se někdy dočkali mistrovského dresu. Všem obyvatelům Kladna přeji hodně nových silnic, větší výběr pracovních míst, a tím také méně lidí bez práce. Městu přeji, aby mělo hlavní třídu bez kasin a heren. Byl bych rád, kdyby měli lidé opět důvod chodit nakupovat i hledat zábavu přímo v Kladně a nemuseli za tím vším stále cestovat až do Zličína v Praze.

Milan Prajzler
ředitel Alpiq Generation

Pozitivní energii
Milí Kladenští, přeji vám úspěšný vstup do nového roku 2010, samozřejmě pevné zdraví, hodně spokojenosti, ať vás potkají samé úspěchy nejen v osobním, ale také v pracovním životě. A hlavně, ať máte vždycky té pozitivní energie na rozdávání! Městu Kladnu pak přeji velmi dobrý příští rok, co nejmenší dopady ekonomické krize na městskou pokladnu a rovněž mnohem lepší hokejové i fotbalové výsledky.

Taťána Semančíková
ředitelka SPŠ Korálek

Pohodové učitele
Do nového roku přeji všem kladenským dětem skvělé a pohodové učitele. Místním školám přeji, aby se staly místem, kde se setkávají jenom spokojené děti, učitelé i rodiče, a rovněž jim přeji, aby měly dostatek peněz na nákup nových, moderních pomůcek pro vyučování. Všem obyvatelům Kladna pak přeji šťastné vykročení do nadcházejícího roku 2010. Hlavě hodně zdraví, štěstí a lásky.

František Kaberle
hokejista

Boje o titul
Přeji Kladnu i Kladenským, aby byla místo nové multifunkční haly opravená ta stávající. Myslím, že se město dobře stará o sportoviště, které pomáhalo stavět. Na mysli mám hokejbalovou arénu a atletický stadion Sletiště, který je chloubou města. Za hokejisty mohu slíbit, že se ještě popereme o postup do play-off, i když je bodová ztráta velká. Aby fanoušci viděli zápasy, ve kterých se o něco hraje.

Jiří Holý
psychoterapeut

Peníze pro linku
Obyvatelům Kladenska přeji, aby už nikdy nemuseli volat na Linku důvěry a byli v naprosté pohodě. Aby si své problémy dokázali vyřešit sami, tudíž, aby v novém roce neměli pocit, že jsou na ně příliš velké. Městu Kladnu v novém roce přeji, aby se v pokladně jeho radnice našlo dostatek peněz na fungování Linky důvěry. Zatím to, bohužel, vypadá, že jich moc nebude, ale třeba se mýlím.

Stanislav Procházka
ředitel MP Kladno

Aby se město líbilo
Kladnu přeji, ať se dál úspěšně rozvíjí, ať mu přibude více kulturních i sportovních akcí. Aby se začalo dařit našemu prvoligovému fotbalu a hokeji, které jsou v poslední době, bohužel, ve svých tabulkách na sestupových místech. Kladenským přeji, aby se jim město líbilo a žili v něm rádi, k čemuž, doufám, přispěje svým dílem i městská policie. Přál bych si také, aby lidé svým chováním městu pomáhali.

Eliška Klučinová
atletka

Sportovní radost
Kladnu i jeho obyvatelům přeji do nového roku samozřejmě hodně štěstí a rovněž o mnoho více sportovní radosti na všech úrovních, aby kvůli tomu do hledišť chodilo hodně diváků. Přála bych si také, abychom byli v našem městě ještě spokojenější, než tomu bylo v roce právě uplynulém a těšili se pevnému zdraví. V Kladně se mi líbí, přesto městu ještě popřeji, aby příští rok o něco pomaleji chátralo.