CPI koupila maloobchodní nemovitosti za 850 milionů korun

Realitní skupina CPI rozšířila své portfolio nemovitostí o další maloobchodní plochy. Odkoupením zbývajících 50% akciového podílu společnosti VT Holding získala CPI Group jedenáct objektů po celé České republice s celkovou prodejní plochou přesahující 43 000 čtverečních metrů. „Celková hodnota transakce dosáhla 850 milionů korun,“ uvedla společnost.

Balík nabytých nemovitostí zahrnuje například supermarkety Billa, Penny Market, hypermarket Interspar i samostatné prodejny obuvi či elektra v Třebíči, Teplicích, Praze, ve Zlíně a v dalších městech. „CPI Group byla spoluvlastníkem společnosti VT Holding, a.s. už dva roky a aktivně se na provozu i správě uvedených nemovitostí podílela. Odkoupením zbývajícího 50% podílu společnosti jsme se stali jedinými vlastníky jejího retailového portfolia,“ uvedl ředitel akvizic skupiny CPI Martin Němeček. „Maloobchodu dlouhodobě věříme a považujeme jej za nestabilnější segment realit. Nově nabyté nemovitosti ideálně zapadají do naší expanzní strategie, která se zaměřuje jak na diverzifikaci portfolia nemovitostí, tak na jejich regionální rozložení,“ doplnil.

CPI Group s řadou maloobchodních řetězců již léta spolupracuje. Expanzi v podobě vlastní výstavby či akvizice tak často s nájemci koordinuje. V současnosti skupina vlastní přes 500 000 metrů čtverečních maloobchodních ploch v České a Slovenské republice. Jde o nejrozmanitější portfolio nemovitostí CPI Group, které zahrnuje samostatné obchodní jednotky, super-, hyper- a hobby markety, retailové parky i velká nákupní centra, jako jsou Olympia Mladá Boleslav, Olympia Teplice nebo City Park Jihlava.