CPI koupilo od PPF 19 kancelářských budov za 5,4 miliardy korun

Realitní skupina CPI dokončila dosud největší akvizici letošního roku, nákup 19 kancelářských budov z majetku skupiny PPF. Za nemovitosti v krajských městech a Praze zaplatila téměř 5,4 miliardy korun. Dosavadní kancelářské portfolio CPI Group se tím rozrostlo na celkových 180 tisíc metrů čtverečních. „Transakce je velice rozmanitá co do majetkového složení, financování i právního zajištění. Jednání trvala téměř rok. V historii CPI Group jde o největší jednorázovou akvizici,“ uvedl k transakci generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.

„Uvedené portfolio ideálně zapadá do naší investiční strategie, zahrnuje kvalitní objekty s dobrým nájemcem a dlouhodobým nájemním vztahem za přijatelných obchodních a finančních podmínek. Od financujících bank ČSOB a České spořitelny navíc přebíráme financování v původní podobě,“ uvedl k transakci Zdeněk Havelka. Zároveň nevyloučil ani další akvizice. „Nabídka na trhu se ale pomalu mění, nebudeme kupovat za každou cenu. Apetit a prostředky stále máme, budeme ale pečlivě vybírat.“

CPI Group se stala v loňském roce nejvýraznějším investorem na realitním trhu a na obdobné prvenství aspiruje i letos. Zásadní akvizice se dotkly právě segmentu kancelářských nemovitostí, jejichž objem po aktuální transakci vzrostl na celkových 180 tisíc metrů čtverečních. „S množstvím majetku stoupla i potřeba jeho správy. Posílili jsme jednotlivé týmy obchodu a správy majetku ve všech segmentech, chceme nájemcům garantovat osobnější přístup a efektivní řešení jejich požadavků,“ podotkl Havelka.