Eva a Vašek: Orchidej nesmí chybět

Hudební duo Eva a Vašek přijede zazpívat do Břeclavi.

Králové českého teleshoppingu Eva a Vašek přijedou s Bílou orchidejí a dalšími hity do Břeclavi. Devatenáctého října vystoupí v kulturním domě Delta Břeclav. Polovina slavného páru, Eva Ševčíková, se už jihomoravského koncertu nemůže dočkat.

Vystupujete v Břeclavi poprvé?

V Břeclavi jsme hráli kdysi jen jednou na plese. Přes město ale jezdíme často vystupovat do Rakouska. Na Moravu se těšíme, jsme tu doma. Sami totiž pocházíme z Blanska.

Jaké je podle vás moravské publikum?

Hlavně zpívající. Vychází to z toho, že tady všichni rádi pijí víno a baví se. To se nám potvrdilo i na mikulovských slavnostech, kde jsme vystupovali.

Plánujete v Břeclavi navštívit nějaký vinný sklípek?

Pokud nás někdo pozve na pohárek, tak neodmítneme. Druhý den už ale hrajeme jinde, tak to nesmíme s alkoholem moc přehánět.

Jaké víno máte nejraději?

Nejsme žádní znalci. Víno nám buď chutná, nebo ne. Osobně bych dala přednost Rulandskému šedému či Cabernetu Sauvignon.

Co lidem v Břeclavi předvedete?

Každý rok schválně měníme program. Břeclavský koncert bude zvláštní tím, že na něm budeme promítat videoklipy s našimi písničkami natočenými v Austrálii nebo Kanadě. Vašek navíc zahraje lidovky na harmoniku.

Nabídnete tedy moravskému publiku hlavně lidovky?

Bude to taková všehochuť. Zahrajeme romantické, rychlé i trampské písničky. Posluchači se mohou těšit i na naše písničky z Chorvatska nebo hity šedesátých a sedmdesátých let. Bude to takový průřez naším repertoárem. Bílá orchidej ale nesmí chybět nikdy, jinak by byli lidé zklamaní.

Na čem v současné době pracujete?

Před Vánocemi vyjdou naše dvě nová DVD Kvítek z Havaje a Moře a Slunce. Jinak jsme teď skoro pořád ve studiu, kde nahráváme nové písničky.

Máte i nějaká mimohudební přání?

Náš život se točí hlavně kolem hudby. V Moravském krasu máme ale hospůdku, kde provozujeme hudební klub, který funguje už dvanáct let. Tak si přejeme, aby to tak bylo i dál.