Finanční skupina Wüstenrot se rozrůstá

Od České národní banky obdržela licenci na provozování pojišťovacích činností v oblasti neživotního pojištění nová pojišťovna.

Finanční skupina Wüstenrot se tak v České republice rozrostla o další společnost, a to Wüstenrot pojišťovnu a. s., která převezme dosavadní aktivity a kmen klientů pobočky slovenské pojišťovny Wüstenrot působící v Česku od roku 2006. Svou vlastní pojišťovací činnost zahájí ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Wüstenrot pojišťovna nabídne svým budoucím klientům produkty, které zabezpečí kompletní pojistnou ochranu rodiny, to je vše kolem bydlení -pojištění domácnosti, rodinného domu, bytu, bytového domu i odpovědnosti za škodu v soukromém životě a odpovědnosti z držby nemovitosti, dále pojištění motorových vozidel - tzv. povinné ručení, havarijní pojištění all risks, pojištění skla, úrazové pojištění a asistenční služby. V příštím roce nabídku rozšíří o pojištění malých a středních podnikatelů a živnostníků.

#####Profesionální servis

Wüstenrot pojišťovna se zaměří i na profesionální servis klientům v případě pojistných událostí. Využije k tomu jak všech současných moderních způsobů hlášení a vyřizování pojistných událostí běžných na pojistném trhu, tak i osvědčených způsobů konzervativních. Nová pojišťovna bude čtvrtou společností finanční skupiny Wüstenrot, která v současné době sdružuje Wüstenrot - stavební spořitelnu a. s., Wüstenrot hypoteční banku a. s. a Wüstenrot, životní pojišťovnu. Toto spojení je na českém finančním trhu jedinečné a umožňuje poskytovat klientům kompletní finanční poradenství a produkty, které zabezpečí spořicí, investiční a pojistné potřeby celé rodiny a vytvoří též solidní základnu pro důchodový věk.

#####Kombinace produktů

Právě od jedinečné nabídky kombinací finančních produktů a služeb pod jednou střechou Wüstenrot očekává, že i ve sféře pojištění získá podíl na trhu, který jí umožní zařadit se mezi významné české pojišťovny.

Základní kapitál Wüstenrot pojišťovny a. s. činí 156 mil. Kč. Akcionáři jsou německý koncern Wüstenrot & Württembergische AG s podílem 74 % a rakouská společnost Wüstenrot Verwaltungs- und Dienstleistungen GmbH, jejíž podíl činí 26 %.