FINEP zkolaudoval čtvrtou etapu Harfa Parku ve Vysočanech

Kdysi spalovna Vysočany – dnes nová obytná čtvrť s infrastrukturou, která ve svém vrcholu bude mít dva tisíce bytů. Společnost FINEP kolaudovala čtvrtou etapu rozsáhlého bytového projektu Nová Hrafa v Praze-Vysočanech. Celý komplex – tedy nová čtvrť městského bydlení má dnes dokončeno 1546 bytů. Čtvrtou etapu, nazvanou Harfa Park, představují tři rezidenční domy s uzavřeným vnitroblokem. Z celkového množství 101 nových bytů je již přes 90 procent prodáno. FINEP v těchto dnech zahajuje výstavbu v pořadí páté etapy.

Pražské Vysočany se postupně přeměňují z ponuré průmyslové čtvrti na moderní, vybavenou a dopravně dostupnou část města, která se stala i dobrou lokalitou pro bydlení. „Transfromace na obytnou zónu je jediné, co je možné s tímto prostorem udělat. Zde roste nové město, jinde transformace stagnuje,“ říká starosta městské části Praha 9 Jaroslav Jarolím.

Společnost Finep přišla do Vysočasn před deseti lety a v té době tu neexistovala – kromě dopravního spojení do centra města – žádná infrastruktura. Připravili na svých pozemcích, které jsou rozsáhlé kolem 250 hektarů urbanizaci celého území a realizují postupně výstavbu obytných domů, a k tomu vytvářejí i infrastrukturu, obchodní síť pro místní obyvatele, komerční plochy . „Nová městská část začala růst před sedmi lety a snažili jsme se vytvořit takový obraz, aby budoucí majitele bytů přilákal, aby bylo patrné, že zde bude funkční bydlení. Podařilo se,“ říká předseda představenstva a.s. FINEP Michal Kocián.

Koncept bydlení potvrzuje svoji správnost také tím, že jedna čtvrtina obyvatel, která si již od společnosti FINEP byt koupila, se vrací a kupuje další.Různé divize společnosti se postarají jak o pronájem bytu, tak prodej, tak zařídí hypotéku. Pátá etapa, kterou společnost připravuje, bude tvořit jeden rezidenční dům o třech sekcích , jedná se o 130 bytů. Jeho prodej již začíná a byty zde budou klasicky od velikosti 1 +kk až na velkoryse řešené 4 + kk , které mají až 119 metrů čtverečních. Další etapa výstavby má být dokončena v roce 2013.