Házená: není důvod k panice

Mostecké házenkářky poznávají sílu soupeřek. Do měsíce se chtějí odlepit od dna.

Most / První tři kola los přisoudil Černým andělům z Mostu nejtěžší soupeřky. Českého mistra pražskou Slavii, slovenského semifinalistu Šaĺu a dalšího českého finalistu Veselí nad Moravou. První body chtěly Mostečanky urvat v Porubě, ale štěstí stálo na straně soupeřek. A DHK Baník Most tak nadále okupoval poslední místo tabulky.

Dlouhý rozjezd nevadí

„Zatím není důvod k panice. Pro nás bude důležité utkání s Bánovcem,“ uklidňoval fanoušky trenér Jiří Hanus před minulým sobotním zápasem. Jenže i slovenský nováček HK Gabor Bánovce nad Bebravou se ukázal jako silnější celek. Přestože přijely Slovenky na sever Čech oslabeny o dvě výrazné postavy svého družstva, body si po výhře nad Mostečankami 28:31 odvážely ony.
Skvěle se totiž postaraly o nejlepší mosteckou střelkyni Hanu Martinkovou. „Soupeřky si mě hodně hlídaly a bohužel jsem nedokázala moc zasáhnout do hry. Nejde nám koncovka a nevím proč, ale posledních pět minut se vždy soupeřek zalekneme,“ komentovala utkání Martinková.
Stejný úkol, jako měly slovenské obránkyně, se snažily plnit i mostecké házenkářky, Alžběta Tóthová však Severočeškám předvedla, proč je nejlepší střelkyní interligy. Přesto i po páté prohře ani Tomáš Kuťka nevidí úvod sezony černě. „V klidu jsou i holky. Na tréninku makají a na zápasy se těší. Bylo jasné, že bude chvíli trvat, než budeme získávat body. Jediná naše posila Zuzana Kupková se zranila už v přípravě a ještě dlouho hrát nebude. Kvůli přestavbě haly trénujeme na různých místech,“ vyjmenoval důvody počátečního neúspěchu Kuťka. Očekává také, že nejpozději do listopadu mostečtí Černí andělé půjdou nahoru. „Do hry konečně zasáhne Kupková. Trenér Hanus nechtěl posilovat kádr cizími hráčkami. Aby si interligu zahrály holky, které si ji vybojovaly. A druhým důvodem je i to, že chce mít na soupisce holky, které tu chtějí hrát nejen kvůli penězům. Chce mít i nadále tým do deště. Sice to budou mít holky těžší, ale kvalita bude trvalejší,“ myslí si Kuťka.

Staří známí

V sobotu jede DHK Baník Most za soupeřem, kterého zná z loňské baráže, ve které si Mostečanky vybojovaly postup do interligy. „Každého soupeře lze porazit. Jindřichovu Hradci odešlo pár hráček a z loňska je známe. Snad konečně přetrhneme šňůru proher,“ přeje si Martinková.
Na domácí scéně, kterou je nyní pro mostecké házenkářky hala v Lounech, se Černí andělé předvedou 23. října proti ŠKP Bratislava.