IQ Ostrava Office Park má být hotov letos v srpnu

Administrativní komplex společnosti CTP, budova IQ Ostrava Office Park, má zhruba 100 dní do ukončení stavby. Největším klientem dvouvěžového centra v rámci parku bude firma Tieto, uvedla společnost CTP.

Společnost působící v oblasti informačních technologií a inženýrských služeb si pronajala 16 000 čtverečních metrů plochy z celkových 22 000 m2. V centru s výškou 53 resp. 42 metrů bude zaměstnávat 1550 zaměstnanců. „Věříme, že moderní flexibilní a účelné kanceláře Tieto Towers pomohou většímu komfortu našich zaměstnanců. Naše společnost si od nového reprezentativního sídla slibuje také podporu stávajících obchodních aktivit a jejich expanzi, stejně jako nábor dalších zaměstnanců,“ řekl ředitel společnosti Tieto Petr Lukašík.

Přes pozemek IQ Ostrava povede také cyklostezka, která bude křížit hlavní ostravské cyklotrasy směrem z Mariánských Hor do centra Ostravy či do části Slezskoostravského hradu. V podzemních garážích IQ Ostrava bude připraveno několik stojanů pro zaparkování zhruba 180 kol. Budou sloužit jak nájemcům, tak i veřejnosti k zapůjčení. Tento princip již úspěšně funguje v areálu Spielberk Office Centre v Brně.

IQ Ostrava bude mít statut tzv. zelené budovy. Projekt je certifikován systémem BREEAM, což představuje 30procentní úspory energií pro nájemce. IQ Ostrava se tak řadí mezi první budovy v moravskoslezské metropoli, které získaly tento certifikát. V IQ Ostrava najde práci na 2000 lidí. Společnost CTP do projektu investovala již 50 milionů eur (zhruba 1,25 miliardy korun) a bude i nadále pokračovat v budování regionálních projektů.