Jeden z věřitelů developera ECM chce předčasně splatit dluhopisy

Společnost Glancus Investments chce po developerovi ECM Real Estates Investments předčasné splacení korunových dluhopisů v hodnotě 137 milionů korun. Developer se potýká s vysokým zadlužením a připravuje restrukturalizační plán. ECM REI je v Česku známá hlavně výstavbou výškových budov v Praze na Pankráci.

O slovo se přihlásil také další věřitel developera. Společnost CA Immo podala žalobu na vynucený prodej projektu City Deco, který ECM REI chystá na Pankráci. CA Immo má tento projekt v zástavě ve druhém pořadí. „ECM v této souvislosti uvádí, že společnost organizuje od prosince 2010 prodej projektu City Deco a s CA Immo je podepsaná dohoda o způsobu uspokojení předmětné pohledávky z tohoto prodeje,“ uvedl developer. Kvůli vyřešení situace chce ECM REI svolat valnou hromadu.

Minulý rok měla ECM REI bankovní úvěry ve výši 105,1 milionu eur. Ve stejné době měla společnost vydané korunové dluhopisy za 31,5 milionu eur. V cizích měnách měla ECM REI dluhopisy za 81,1 milionu eur. Developerská firma v posledním roce získávala hotovost prodejem klíčových budov a projektů v Praze na Pankráci. Před časem se zbavila i budovaného multifunkčního centra v Rusku nebo dceřiné firmy spravující nemovitosti. Hlavním projektem firmy je v současnosti především bytový výškový dům City Epoque v Praze na Pankráci.