Kancelárium: Holky z marketingu a jejich sídlo v pražském Karlíně od RDTH Architekti

Společnost #HolkyzMarketingu se z nezávazné komunity stala největší vzdělávací platformou, která má za cíl vzdělávat ty, kteří teprve vstupují do marketingu a následně jim pomáhá prosadit se i ve vysokých funkcích. Holek jsme se zeptali, co se jim na jejich pracovním prostředí navrženém studiem RDTH Architekti v pražském Karlíně líbí nejvíc

Z facebookové skupiny do profesionálního byznysu, tak lze v jedné větě shrnout pozoruhodný profesní skok několika pražských dam, které usilují o to stát se vůdčí silou ve vzdělávání marketérů a marketérek. „Pomáháme vzdělávat holky, které teprve vstupují do marketingu a následně jim pomáháme prosadit se i ve vysokých funkcích i tehdy, když plánují nebo mají malé děti nebo je jim přes padesát a mnohé firmy na ně nahlížejí jako na neperspektivní,“ říká jedna ze zakladatelek Aneta Martinek.

Na začátku všeho bylo obyčejné zdravé naštvání. Jedna z vedoucí trojky #HolkyzMarketingu, Pavlína Louženská, měla vystupovat na konferenci jako jediná řečnice ženského pohlaví. Když přišla na místo konání, poslali ji do šatny pro hostesky. Nikdo nepředpokládal, že by mohla nejen uvádět a obsluhovat, ale také řečnit. Pavlína proto na Facebooku založila skupinu pro ženy, které jsou stejně nespokojené s obtížným vstupem do světa, který si muži historicky zabrali pro sebe.

Nyní #HolkyzMarketingu pracují zejména na stipendiích pro zájemkyně o jejich kurzy, v roce 2024 budou rozdělovat jeden milion korun. „Přejeme si, aby finance nebyly překážkou. O stipendium mohou zažádat studentky s platným potvrzením o studiu, maminky na rodičovské dovolené, holky věkově 50+ nebo holky v těžké životní situaci.“ #HolkyzMarketingu vše řídí ze svého sídla na pražském Karlínském náměstí, které pro ně navrhlo studio RDTH Architekti, které se podílelo například i na ceněné rekonstrukci vlajkového obchodu značky Footshop.

Kancelář u #HolkyzMarketinguKancelář u #HolkyzMarketingu|Tomáš Lébr

Nicole Karráová, CMO

#HzM kancelář je skvělý bezpečný prostor, proto tam ráda chodím. Ať už je mi fakt těžko, nebo jsem v dobré náladě, vždycky tam najdu podporu. To je na pracovním prostředí asi nejdůležitější.

Lam Nguyen, CPO

Náš kancl má ten nejkrásnější výhled na Kostel sv. Cyrila a Metoděje a na Karlínské náměstí. Otočit hlavu a vidět tohle, to se hned člověku lépe soustředí. 

Sabina Kelnerová, Financial & Project Manager

Na naší kanceláři se mi líbí, že si svoje místo můžu zařídit podle sebe. Můžu si říct, co mi tady chybí, a holky se snaží to doplnit. Taky se mi líbí rozdělení po projektech, sedíme u sebe operations tým a marketingový tým. Tím můžeme věci řešit rychleji a efektivněji.

Aneta Martinek, Co-founder

Je to místo, kde můžeme být každá sama sebou, a díky pravidlům openspace se navzájem respektujeme. A taky je to místo, kde je každý vítán – i naši psi, děti, rodina nebo holky z komunity.

Lucie Audi, Co-founder

Naše kanceláře jsou pro mě přístavem pohody, kde panuje pozitivní atmosféra, kde se každý cítí vítán, a přitom zůstávají profesionálním pracovním prostředím. Fungujeme jako sportovní tým – s cílem dosáhnout vítězství, vzájemně se podporovat a má to být i zábava. Mít kanceláře #HolkyzMarketingu je splněný sen, na kterém jsme pracovaly roky.