Komerční banka převzala novou budovu centrály v pražských Stodůlkách

Komerční banka (KB) převzala od společností Finep a VCES do užívání novou budovu centrály v pražských Stodůlkách. Budova o rozloze 17 tisíc čtverečních metrů vznikla v rámci nově budované městské čtvrti City West. Budova je ekologickou stavbou s úsporným provozem ve vztahu k životnímu prostředí, uvedla banka.

Nová budova je čtvrtou budovou centrály KB, vedle budov Na Příkopě, Václavské náměstí a Vysočanská. Kromě špičkových kanceláří poskytne nová centrála zaměstnancům banky, Factoringu KB a Penzijního fondu KB širokou škálu služeb a relaxačních zón. Její součástí je také nová pobočka banky, obchod s občerstvením, jídelna a další služby.

„Stěhování do nové budovy ve Stodůlkách nám umožní snížit počet aktuálně používaných budov z jedenácti na čtyři. V celém procesu jsme brali maximální ohled na naše zaměstnance, pro které je stěhování velkou změnou. Kromě dotazníkového šetření a aktivní komunikace jsme je přizvali také k výběru interiérového zařízení a barevného ladění jednotlivých zón,“ uvádí předseda představenstva a generální ředitel KB Henri Bonnet.

„Projekt City West je pro nás potvrzením správného směru v oblasti developmentu administrativních budov. Nová budova Komerční banky má jako jedna z prvních v Praze certifikát BREEAM pro ekologicky šetrné budovy. Stavba je tak přínosná nejen ve vztahu k životnímu prostředí, ale přináší úsporu i v provozních nákladech budoucímu nájemci,“ vysvětluje generální ředitel Finep Tomáš Pardubický.

„Nová budovy Komerční banky je jedním z hlavních projektů společnosti VCES, a.s., dokončených v roce 2012. Projekt jsme klientovi předali v dohodnutém termínu. VCES potvrdila svoji schopnost navrhnout a realizovat inovativní technická řešení a díky úzké spolupráci s klientem získat certifikát BREEAM na úrovni very good,“ doplňuje člen představenstva VCES Ludovic Duplan.

City West se stává nejrychleji rostoucí administrativní a rezidenční čtvrtí v Praze a jednou ze tří nejvýznamnějších kancelářských lokalit v hlavním městě. Centrum bylo v roce 2010 oceněno v soutěži Best of Realty. V současné době tam pracuje přibližně 3500 lidí, po zprovoznění nové centrály KB vzroste tento počet o dalších 1200 lidí.