Premiéru závěrečného dílu Twilight ságy provázel dav fanoušků

Herečka Kristen Stewartová s fanoušky Twilight ságy

Herečka Kristen Stewartová s fanoušky Twilight ságy Zdroj: Profimedia.cz

Světovou premiéru filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část v Los Angeles provázelo vřeštění více než dvou tisícovek fanynek, které se tlačily kolem černého koberce. Po něm se prošli všichni hlavní protagonisté závěrečného dílu ságy v čele s Robertem Pattinsonem, Kristen Stewartovou a Taylorem Lautnerem.

Mnoho fanoušků z celého světa v centru Los Angeles tábořilo několik dnů, aby mohli v pondělí večer být co nejblíže svým oblíbeným hercům, případně zhlédnout film ještě předtím, než v pátek oficiálně vstoupí do distribuce. Studio Summit přichystalo pro fanoušky různé akce včetně maratonského promítání předchozích dílů ságy.

Všichni herci účinkující ve filmu v pondělí rozdávali autogramy a pózovali s nejvěrnějšími fanoušky před fotografy. Pattinson, jenž hraje upíra Edwarda Cullena, vyjádřil naději, že se film bude divákům líbit. „Doufám, že pocítí, že je to tak nějak děláno z úcty k nim, protože já si každopádně myslím, že na to jsme při natáčení mysleli,“ řekl Pattinson.

Na premiéru filmu přišli také představitelé dalších rolí Nikki Reedová, Ashley Greeneová, Kellan Lutz, Jackson Rathbone, Michael Sheen a Dakota Fanningová. Nechyběli ani režisér Bill Condon a autorka knižní předlohy Stephenie Meyerová.

V závěrečném díle milostného příběhu musí Bella Swanová (Stewartová) a Edward Cullen (Pattinson) chránit svou dceru Renesmee před úklady nepřátel.