LGI rozšířila pronájem v Prologis Parku Praha-Jirny

Společnost LGI Logistics Group International GmbH rozšířila nájemní smlouvu v Prologis Parku Praha-Jirny o dalších 5000 čtverečních metrů. LGI tak zabírá v parku celkově 24 000 čtverečních metrů. „Prologis je jedním z našich strategických partnerů při rozvoji a rozšiřování působnosti v Evropě, především pak v regionu střední a východní Evropy,“ řekl regionální manažer LGI Bernhard Jung.

„Jsme potěšeni, že Prologis dokázal podporovat náš rychle rostoucí business ve Středních Čechách v Prologis Park Praha – Jirny. Také jsme spokojeni s rychlostí a flexibilitou, kterou Prologis prokázal,“ uvedl. „Česká Republika zůstává vynikající lokalitou pro distribuční logistiku, především díky nízkým životním nákladům, excelentní pracovní síle a blízkosti klíčových trhů střední a východní Evropy. Poptávka po našich vysoce kvalitních skladovacích zařízeních ze strany maloobchodníků, výrobců i poskytovatelů logistiky třetím stranám zůstává stabilní,“ dodal ředitel Prologis pro Českou Republiku pro development a pronájem Marek Muller.

LGI se zabývá implementací a designem logistických skladů, výrobním procesem, dopravou a celními postupy pro zákazníky v průmyslu a zdravotnictví. Firma vznikla ze společnosti Hewlett-Packard Germany v roce 1995 a v současnosti zaměstnává okolo 2300 zaměstnanců na 31 místech v Evropě. V roce 2011 společnost LGI dosáhla tržeb ve výši 263 milionů eur.