Lidem v Poděbradech schází druhá pošta

V lázeňském městě slouží lidem jen jedna pošta. Místní by ocenili další.

Zatímco v Nymburce jsou tři pošty, v Poděbradech je jenom jedna. Zvláště lidé bydlící na okraji města ve čtvrti zvané Žižkov, to mají na poštu daleko.

Svižnou chůzí to trvá ze Sídlištní ulice na Žižkově k poště v Jiráskově ulici dvacet minut. Starším nebo nemocným lidem podstatně déle.

„Vyrazila jsem z bytu v devět hodin. Je půl jedenácté a já se vracím domů. I když na poštu chodím tak dvakrát do měsíce, je to pro mě komplikace. Po cestě musím často odpočívat,“ řekla Elvíra Kaudlová.
Všichni oslovení lidé by další poštu uvítali.

„Na Žižkově bydlí čím dál víc lidí. Kdykoliv přijdu na poštu v Jiráskově ulici, je tam hrozná fronta,“ řekla Lenka Špringerová.

Už v loňském roce mluvčí České pošty Ivo Mravinac uvedl, že její představitelé vědí o letitém dluhu v Poděbradech. Sdělil, že Česká pošta v roce 2009 otevře na Žižkově pobočku se všemi službami.

Na dotaz Sedmičky, jak to s vybudováním žižkovské pošty v současnosti vypadá, Mravinac odpověděl, že z dvou uvažovaných míst nebylo ani jedno pro zařízení pobočky pošty vhodné.

„Navíc vzhledem ke složitější ekonomické situaci Česká pošta dává přednost vzniku nových poboček tam, kde stávající pošty jsou zjevně přetížené.

V Poděbradech je v současné době zátěž místní pošty sice na hraně, ale přesto v toleranci. Proto se nakonec výstavba pobočky na Žižkově neobjevila v investičním plánu na druhou polovinu letošního roku,“ dodal Mravinac.