Michal. Vítejte v ráji vodních atrakcí

Obliba sokolovského koupaliště Michal roste. Má totiž co nabídnout.

Kvalitní zázemí, čistá voda a mnoho atrakcí čeká na návštěvníky sokolovského přírodního koupaliště Michal. Kvůli zábavě se na něj sjíždí i lidé z okolních měst. „Zdejší koupaliště je tou nejlepší možností v okolí Karlových Varů. Jsem z Ostrova, ale na Michala jezdím pravidelně, protože si tady díky atrakcím užiju víc zábavy. Vadí mi akorát, že tu nejsou skříňky. Rád bych si v nich nechával věci,“ říká jednadvacetiletý Marcel. Oceňuje hlavně tobogan, který patří k nejdelším v republice.
„Když se Michal stavěl, byl určitě nejdelší. Má okolo sto osmdesáti metrů,“ chlubí se Ivo Slapnička, jeden ze správců areálu. „Kromě toho máme i velmi čistou vodu a z hladiny vidíme až do čtyř metrů. To je tady největší hloubka. Hygienici k nám jezdí na kontrolu každých čtrnáct dní,“ dodává. Díky čisté vodě se Michal stává konkurencí karlovarského koupaliště Rolava. „Protože se nám Michal nezdá daleko, přijeli jsme sem. Na Rolavu bychom nešli, protože je tam voda špinavá,“ myslí si dvaadvacetiletá Veronika.
Zatímco na toboganu, vodních skákadlech a šplhadlech se vyřádí hlavně ti starší, rodiče malých dětí oceňují především skluzavky, hřiště i zvýhodněné rodinné vstupné. „Jsme z Varů a přijeli jsme sem poprvé a musím říct, že jsme nadšení,“ říká Daniela Kšírová z Karlových Varů.
Letošní novinkou koupaliště je aquazorbing. Zatím na první odvážlivce teprve čeká. „Je to velká nafukovací koule, ve které se člověk může kutálet po vodní hladině,“ směje se správce Slapnička. Letos se v areálu chystají hlavně koncerty a představení pro děti. „Momentálně pracujeme i na tom, aby jeden z bufetů mohl být otevřený nezávisle na areálu. Uvítají to hlavně bruslaři, kteří jezdí sportovat na zdejší dráhu,“ doplňuje hlavní správce Pavel Walta.

TEST KOUPALIŠŤ - MICHAL

Otevřeno: denně 9.3019.30 hodin (za hezkého počasí). Vstupné: celodenní pro dospělé 60 Kč, studenty (ISIC) 50 Kč, děti do 120 cm 40 Kč, ZTP, důchodci od 70 let a děti do tří let zdarma. Teplota vody: 21-22 C°. Vodní atrakce, tobogan, písková hřiště, stolní tenis, kuželky, aquazorbing 50 Kč